با رعایت 10 عادت ساده روزانه میتوانید عمر طولانیتر و زندگی سالمتری داشته باشید. از تغذیه مناسب تا مدیریت استرس،...
10 فایده شگفتآور عسل برای سلامتی
عسل یک غذای کهن
عسل از دوران باستان، به عنوان غذا و دارو استفاده شده است. عسل دارای ترکیبات بسیار زیاد گیاهی و همچنین ترشحات داروی و مفید زنبور عسل بوده و فواید فراوانی برای سلامتی بشر دارد. عسل به ویژه در مقایسه با قند تصفیه شده که 100٪ کالری است، بسیار سالم است. با توجه به اهمیت عسل در سلامت بهداشت و روان ما در این پست خواص شگفتآور این ماده شفابخش را در چند بخش بررسی میکنیم. لطفا تا پایان مطالب با ما همراه باشید.
عسل منبع غنی از مواد مغذی است
عسل مایع شیرین و غلیظی است که توسط زنبورهای عسل ساخته میشود. زنبورها قندها را- عمدتاً از شهد گلهای غنی از قند - از محیط خود جمع میکنند(1). آنها پس از ورود به کندو ، شهد را به طور مکرر مصرف، هضم و احیا میکنند. محصول نهایی عسل است، مایعی است که به عنوان غذای ذخیره شده زنبورهای عسل استفاده میشود. بو، رنگ و طعم آن به انواع گلهای بازدید شده بستگی دارد.
از نظر غذایی ، 1 قاشق غذاخوری عسل (21 گرم) حاوی 64 کالری و 17 گرم قند، از جمله فروکتوز، گلوکز، مالتوز و ساکارز است. تقریباً حاوی فیبر، چربی و پروتئین نیست(2). همچنین حاوی مقادیر کمیاب - زیر 1درصد چندین ویتامین و مواد معدنی است، اما برای تأمین نیازهای روزانه شما باید مقدار بیشتری بخورید.
جایی که عسل برای آن میدرخشد، محتوای ترکیبات گیاهی زیست فعال و آنتی اکسیدان آن است. انواع تیره در این ترکیبات حتی بیشتر از انواع سبکتر هستند(3، 4)
عسل مایعی غلیظ و شیرینی است که توسط زنبورهای عسل ساخته می شود. ترکیبات متعددی از جمله قندهای طبیعی، آنزیم ها، فلاونوئیدها، ویتامینها و مواد معدنی متعددی دارد که هر کدام ممکن اثرات درمانی و شفابخش داشته باشد.
2- عسل غنی از آنتی اکسیدان است
عسل با کیفیت بالا حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان های مهم است. اینها شامل اسیدهای آلی و ترکیبات فنلی مانند فلاونوئیدها هستند(5). دانشمندان بر این باورند که ترکیبی از این ترکیبات به آنتی اکسیدان (5) می دهد. جالب اینجاست که دو مطالعه نشان داده است که عسل گندم سیاه مقدار آنتی اکسیدان خون شما را افزایش می دهد (6، 7 ).آنتی اکسیدان ها با کاهش خطر حملات قلبی ، سکته های مغزی و برخی از انواع سرطان ارتباط دارند. آنها همچنین ممکن است سلامت چشم را تقویت کنند (8).
3-عسل برای دیابتیها کمتر مضر است
شواهد موجود در مورد عسل و دیابت متفاوت است.از یک طرف ، می تواند چندین عامل خطر بیماری قلبی را که در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شایع است کاهش دهد.به عنوان مثال ، ممکن است LDLکلسترول "بد" ، تری گلیسیریدها و التهاب را کاهش دهد در حالی که کلسترول HDL "خوب" را افزایش می دهد (9 ، 10 ، 11).
با این حال ، برخی مطالعات نشان داده اند که می تواند سطح قند خون را نیز افزایش دهد - فقط نه به اندازه قند تصفیه شده (10 ). گرچه ممکن است عسل برای افراد دیابتی کمی بهتر از شکر تصفیه شده باشد ، اما همچنان باید با احتیاط مصرف شود. در حقیقت ، افراد دیابتی ممکن است با به حداقل رساندن همه غذاهای پر کربوهیدرات بهترین کار را انجام دهند (12).
به خاطر داشته باشید که انواع خاصی از عسل ممکن است با شربت ساده تقلب شود. اگرچه تقلب در عسل در اکثر کشورها غیرقانونی است ، اما همچنان یک مشکل گسترده است (13 ).
برخی مطالعات نشان می دهد که عسل باعث بهبود ریسک فاکتورهای بیماری قلبی در افراد دیابتی می شود. با این حال، سطح قند خون را نیز افزایش میدهد - بنابراین نمیتوان آن را برای افراد دیابتی توصیه عمومی کرد. هر چند اقوال متفاوت است. و لیکن باید با احتیاط و نظر پزشک مصرف شود

4. به کاهش فشار خون کمک کنند
فشار خون یکی از عوامل خطرناک بیماری های قلبی است و ممکن است عسل به کاهش آن کمک کند. دلیل این امر آنست که حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است که با کاهش فشار خون ارتباط دارند (14 ). مطالعات روی موشها نشان داده است که میزان فشار خون ناشی از مصرف عسل نسبتاً کم است (15 ، 16 ).
خوردن عسل ممکن است منجر به کاهش متوسط فشار خون به عنوان یک عامل خطر مهم برای بیماریهای قلبی شود.
5. به بهبود کلسترول کمک می کند
سطح بالای کلسترول LDL یک عامل خطرناک برای بیماری های قلبی است.این نوع کلسترول نقش عمده ای در تصلب شرایین ، تجمع چربی در عروق شما دارد که می تواند منجر به حملات قلبی و مغزی شود.جالب اینجاست که چندین مطالعه نشان می دهد که عسل ممکن است سطح کلسترول شما را بهبود بخشد.
کلسترول LDL کل و "بد" را کاهش می دهد در حالی که به طور قابل توجهی کلسترول HDL "خوب" را افزایش می دهد (9 ، 10 ، 11 ، 17 ). به عنوان مثال ، یک مطالعه در 55 بیمار عسل را با قند سفره مقایسه کرد و دریافت که عسل باعث کاهش 5.8 درصدی LDL و 3.3 درصدی کلسترول HDL می شود. همچنین منجر به کاهش وزن متوسط 1.3٪ (18) شد.
به نظر می رسد عسل تأثیر مثبتی بر میزان کلسترول دارد. منجر به کاهش متوسط کلسترول LDL کل و "بد" در حالی که کلسترول HDL "خوب" می شود.
6. می تواند تری گلیسیرید را کاهش دهد
افزایش تری گلیسیرید خون یکی دیگر از عوامل خطر بیماری قلبی است. آنها همچنین با مقاومت به انسولین ، عامل اصلی دیابت نوع 2 در ارتباط هستند. سطح تری گلیسیرید در رژیم های غذایی حاوی قند و کربوهیدرات های تصفیه شده افزایش می یابد. جالب توجه است ، مطالعات متعدد مصرف عسل منظم را با سطح تری گلیسیرید پایین تر مرتبط کرده است ، به ویژه هنگامی که از آن برای جایگزینی قند استفاده می شود (9 ، 10 ، 11 ، 17).
به عنوان مثال ، در یک مطالعه مقایسه عسل و شکر ، 11 تا 19 درصد سطح تری گلیسیرید پایین تر در گروه عسل (18) یافت شد.
افزایش تری گلیسیرید یک عامل خطر برای بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 است. چندین مطالعه نشان می دهد که عسل می تواند سطح تری گلیسیرید را کاهش دهد ، به ویژه هنگامی که به عنوان جایگزین قند استفاده می شود.
7. اثرات مفید بر سلامت قلب
باز هم ، عسل منبع غنی فنل ها و سایر ترکیبات آنتی اکسیدان است. بسیاری از این موارد با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط هستند (8). آنها ممکن است به عروق قلب شما متسع شده و باعث افزایش جریان خون در قلب شما شوند. آنها همچنین ممکن است به جلوگیری از تشکیل لخته خون کمک کنند ، که می تواند منجر به حملات قلبی و مغزی شود (8). علاوه بر این ، یک مطالعه روی موش ها نشان داد که عسل از قلب در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کند (19). همه گفته شده است ، هیچ مطالعه طولانی مدت انسانی در مورد عسل و سلامت قلب در دسترس نیست. این نتایج را با یک دانه نمک بگیرید.
آنتی اکسیدان های موجود در عسل با اثرات مفیدی بر سلامت قلب ، از جمله افزایش جریان خون در قلب شما و کاهش خطر تشکیل لخته خون ، ارتباط دارند.
8- عسل باعث ترمیم سوختگی و زخم می شود
از درمان موضعی عسل برای التیام زخم ها و سوختگی ها از مصر باستان استفاده می شده است و امروزه نیز رایج است. مروری بر 26 مطالعه در مورد مراقبت از عسل و زخم ، عسل را در بهبود سوختگی با ضخامت جزئی و زخم هایی که پس از جراحی آلوده شده اند ، موثر دانست (20).
عسل همچنین یک درمان موثر برای زخم های پای دیابتی است ، که عوارض جدی است که می تواند منجر به قطع عضو شود (21 ، 22). در یک مطالعه میزان موفقیت 43.3٪ با عسل به عنوان درمان زخم گزارش شده است. در مطالعه دیگری ، عسل موضعی 97٪ زخم های دیابتی بیماران را بهبود بخشید (22، 23). محققان بر این باورند که قدرت درمانی عسل از اثرات ضد باکتری و ضد التهابی و همچنین توانایی آن در تغذیه بافت اطراف حاصل می شود (24)
علاوه بر این ، می تواند به درمان سایر بیماری های پوستی ، از جمله ضایعات پسوریازیس و تبخال (25، 27) کمک کند. عسل مانوکا به ویژه برای درمان زخم های سوختگی موثر است (28 ).
هنگامی که روی پوست قرار می گیرد ، عسل می تواند بخشی از یک برنامه درمانی موثر برای سوختگی ، زخم و بسیاری دیگر از بیماری های پوستی باشد. به خصوص برای زخم های پای دیابتی موثر است.
9. کمک به سرکوب سرفه در کودکان
سرفه یک مشکل شایع در کودکان مبتلا به عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی است. این عفونت ها می توانند خواب و کیفیت زندگی کودکان و والدین را تحت تأثیر قرار دهند. با این حال ، داروهای اصلی سرفه همیشه موثر نیستند و می توانند عوارض جانبی داشته باشند. جالب اینجاست که ممکن است عسل انتخاب بهتری باشد و شواهد نشان می دهد که بسیار موثر است (28 ، 29 ). یک مطالعه نشان داد که عسل بهتر از دو داروی معمول سرفه کار می کند (30 ). مطالعه دیگری نشان داد که علائم سرفه را کاهش می دهد و خواب را بیش از داروهای سرفه بهبود می بخشد (29).
با این وجود ، به دلیل خطر ابتلا به بوتولیسم ، هرگز نباید به کودکان زیر یک سال عسل داده شود (31).
برای کودکان بالای یک سال ، عسل می تواند به عنوان یک سرکوب کننده طبیعی و ایمن سرفه عمل کند. برخی مطالعات نشان می دهد که حتی از داروی سرفه نیز موثر است.
10. خوشمزه است اما همچنان کالری و قند زیادی دارد
عسل یک جایگزین خوشمزه و سالم برای شکر است. حتما یک مارک با کیفیت بالا انتخاب کنید ، زیرا ممکن است برخی از مارک های با کیفیت پایین با شربت مخلوط شوند. به خاطر داشته باشید که عسل فقط باید در حد متوسط مصرف شود ، زیرا همچنان کالری و قند زیادی دارد. فواید عسل هنگامی زیادتر است که جایگزین شیرین کننده دیگر و ناسالم شود.
در پایان روز، عسل به سادگی یک شیرین کننده "بهتر" از قند و بهتر از شربت ذرت با فروکتوز بالا است.
ارسال دیدگاه
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری شوید
پستهای مرتبط


آخرین نظرات