کشف کنید چگونه میتوانید مراسم عروسی خود را با الهام از زیباییهای طبیعت و فرهنگ غنی ایرانی طراحی کنید. از تمهای...
خواص شگفتانگیز گرده گل برای بهبود سلامت: چرا باید آن را امتحان کنید؟
چرا باید گردههای گل را بشناسیم و از آنها بهره ببریم؟
تصور کنید یک غذایی وجود دارد که حاوی تمام مواد مغذی ضروری برای بدن ماست! چه خوب میشود اگر بتوانیم هر روز از این غذا بخوریم و سلامتی خود را حفظ کنیم. آیا چنین خوردنی وجود دارد؟
خبر خوب این است که چنین غذایی وجود دارد و نام آن گرده زنبور عسل است. گرده زنبور عسل یکی از گنجینههای طبیعی است که حاصل تلاش زنبورهای عسل و با جمعآوری گردههای گلهای مختلف است. ما در این پست به روش تولید گرده گل، ترکیبات شیمیایی گرده، خواص درمانی و طریقه مصرف گرده گل خواهیم پرداخت. لطفا تا پایان مطالب با ما همراه باشید.
زنبور عسل چگونه گرده گل را جمعآوری میکند؟
گرده زنبور عسل نتیجهی جمعآوری و فرآوری گردههای گل توسط زنبور عسل کارگر است. زنبور عسل، گردههای چسبیده به بدن را با بزاق و شهد خود مخلوط کرده و به صورت دانههای کروی در سبدهای ویژه در پای خود قرار میدهد. این دانهها گرده گفته میشود. زنبور عسل با گرده به کندو باز میگردد. در این جا دو حالت به وجود میآید یا زنبور دانههای گرده را در سلولهای مومی خود در کندو تخلیه کرده و با لایهای از عسل و موم، سطح آن را پوشش میدهد. این ماده را نان زنبور عسل نامیده میشود. نان زنبور عسل تحت تخمیر بدون هوا قرار میگیرد و به لطف اسید لاکتیک تولید شده، حفظ میشود. نان زنبور عسل منبع اصلی پروتئین و انرژی برای کلنی زنبور عسل است.
زنبورداران باهوش، در زمان گل دادن گیاهان، یک دستگاه کوچک به نام تله گردهگیر را در راه پرواز زنبورها نصب میکنند. این حالت دوم جمعآوری گرده است. دستگاه با لمس بالهای زنبورها، گردههای رنگین و خوشبو را از سبد گرده جدا میکنند و در یک سینی پایینتر جمع میکند. سپس، گردههای تازه خشک شده و در بستهبندی شکیل قرار داده میشود، تا به دست علاقهمندان به این غذای سالم برسند. این نوع دوم و محصولی است که معمولاً به فروش میرسد. نان زنبور عسل به دلیل احتمال آسیب به کندو توصیه نمیشود.

گرده زنبور عسل: داروی طبیعی برای سلامت بدن
همانطور که تا حالا متوجه شدهاید، گرده گل یک غذای شگفتانگیز و مفید است که دارای خواص درمانی برای بسیاری از بیماریها است. آیا میدانید که این محصول در تغییر سبک زندگی شما میتواند مفید و راهگشا باشد؟ این گردهها دارای ترکیبات شیمیایی و فعالیتهای بیولوژیک منحصر به فردی هستند که میتوانند سلامت شما را در زمینههای مختلف بهبود بخشند. تغییر در شادابی و سلامت شما هدیهای از این محصول با ارزش خواهد بود که در زیر به برخی از آنها به صورت خلاصه میپردازیم.
البته اگر شما علاقمند به مطالعه بیشتر درباره فواید گرده گل هستید، میتوانید به پست «11 فایده گرده گل برای سلامت شما» مراجعه کنید.
چه خواص درمانی در گرده زنبور عسل وجود دارد؟
گرده گل یکی از محصولات سحرآمیز زنبورداری است که دارای خواص اسرار و رازهای ناگفتهی بسیاری است. شاید تعجب کنید که گرده گل به عنوان یک شاهکار طبیعت، به عنوان یک ماده طبیعی و ارزشمند در آپیتراپی و درمان بسیاری از بیماریها استفاده میشود. به طوری که توسط وزارت بهداشت آلمان به عنوان یک دارو طبقهبندی میشود. احتمالا تا کنون علاقمند شدهاید برخی از خواص درمانی و ارزشمند این محصول طبیعی را بدانید. ما این کار را با جستجو و جمعبندی منابع معتبر علمی برای شما به صورت زیر گردآوری کردهایم:

1) تقویت سیستم ایمنی
گرده زنبور عسل حاوی ترکیبات شیمیائی است که میتوانند سطح آنتیبادیها و گلبولهای سفید خون را افزایش دهند. این خاصیت باعث میشود که گرده زنبور عسل در تقویت سیستم دفاع بدن در برابر عفونتها و بعضی از سرطانها نقش داشته باشد.
2) محافظت از کبد
گرده زنبور عسل یکی از محصولات زنبورداری است که میتواند بدن را از سموم خارج کند. گرده زنبور عسل حاوی ترکیبات شیمیایی است که میتوانند سلولهای کبدی را در برابر آسیبهای ناشی از حلالهای آلی، داروها و مواد شیمیایی محافظت کنند و سطح آنزیمهای نشاندهنده آسیب کبد را کاهش دهند. این ترکیبات شامل پلیفنولها، فلاونوئیدها و اسیدهای فنلی هستند. این خاصیت باعث میشود که گرده زنبور عسل در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریهای کبدی مانند هپاتیت، سیرز و چربی کبد مفید باشد .
3) ضد قارچ، ضد میکروب و ضد ویروس
گرده زنبور عسل دارای 250 ترکیب شیمیایی است که برخی از آنها میتوانند رشد و تکثیر قارچها، باکتریها و ویروسهای مضر را مهار کنند. این خاصیت باعث میشود که گرده زنبور عسل در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریهای عفونی و التهابی مؤثر باشد. این محصول دارای ترکیبات شیمیایی فعال است که مقابله با باکتریهای مقاوم را تسهیل میکند. برخی از این ترکیبات عبارتند از فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک. در تحقیقات زیادی نشان داده شده است که عصارههای الکلی گرده زنبور عسل دارای فعالیت آنتیبیوتیک قوی هستند. این فعالیت آنتیبیوتیک میتواند در درمان بسیاری از بیماریهای عفونی مؤثر باشد. علاوه بر این، گرده زنبور عسل دارای خواص آنتیاکسیدانی است که میتواند از آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد جلوگیری کند.
4) ضد التهاب
گرده زنبور عسل دارای ترکیبات فیتوشیمیائی است که میتوانند پاسخ التهابی بدن را کاهش دهند. این خاصیت باعث میشود که گرده زنبور عسل در درمان بعضی از بیماریهای التهابی مانند روماتیسم، کولیت، سیروز کبدی و سوختگیها مفید باشد..
5) یک داروی طبیعی برای رفع افسردگی
گرده زنبور عسل یکی از محصولات زنبورداری است که میتواند خلق و خوی شما را بهبود بخشد. گرده زنبور عسل حاوی مواد مغذی و تقویت کننده است که میتوانند سلامت سیستم عصبی و توانایی ذهنی شما را افزایش دهند. گرده زنبور عسل همچنین میتواند با داروهای ضد افسردگی همکاری کند و دوزهای لازم از آنها را کاهش دهد. این کمک میکند که شما سریعتر بهبود یابید و از عوارض جانبی و اعتیاد به داروها جلوگیری کنید. گرده زنبور عسل یک راه حل طبیعی و سالم برای مقابله با خستگی جسمی و روحی، بی حسی و بی علاقگی است [Webmd, Medicalnewstoday, healthline].
6) تقویت سیستم عصبی و روانی
همانطور که در بالا اشاره شد گرده گل حاوی ترکیبات شیمیایی است که میتوانند فعالیت سلولهای عصبی را بهبود بخشیده و سطح هورمونهای خوشحالی را بالا ببرند. این خاصیت باعث میشود که گرده زنبور عسل در بهبود حافظه، تمرکز، خلاقیت، خلق و خو، افسردگی، استرس و اضطراب نقش داشته باشد .
7) کمک به درمان بیماران سکته قلبی و مغزی
گرده و عصارههای آن، به ویژه ترکیبات محلول در چربی، با موفقیت در شرایط پس از انفارکتوس و همچنین در اختلالات گردش خون سیستمیک و فشار خون شریانی استفاده میشود. علاوه بر این، دوزهای کمی از گرده که به افراد مسن داده می شود، هم مانع تغییرات تصلب شرایین در رگ های خونی و هم بهبود جریان خون مغزی می شود [وانگ و همکاران 1987]. در ایران بسیاری از بیماران سکته مغزی از گرده گل برای بهبود عوارض سکته مغزی از گرده گل استفاده میکنند.
8) کاهش چربی و تری گلیسرید خون
مطالعات دارویی تجربی که بر روی موش و خرگوش انجام شد، نشان داد که گرده دارای فعالیت کاهش چربی خون است که محتوای چربی کل و تری اسیل گلیسرولهای پلاسما را کاهش می دهد. علاوه بر این، کاهش غلظت لیپید در سرم با محتوای هورمون هایی مانند انسولین، تستوسترون و تیروکسین که مسئول متابولیسم بالاتر چربی هستند، ارتباط دارد [مانّینگ و همکاران، 2001، جوویاک و همکاران، 1989].
9) تقویت نیروی جنسی
گرده زنبور عسل حاوی ترکیبات شیمیائی است که میتوانند تولید هورمونهای جنسی را تحریک کنند و جریان خون را به اعضاء تناسلی افزایش دهند. این خاصیت باعث میشود که گرده زنبور عسل در بهبود عملکرد جنسی، افزایش قدرت جنسی، پیشگیری از ناتوانی جنسی و بهبود باروری نقش داشته باشد.
10) تقویت پوست، مو و ناخن
گرده زنبور عسل حاوى پروتئینها، وىتامینها، مواد معدنى و فلاو نوئیدهایى است که برای سلامت پوست، مو و ناخن لازم هستند. این خاصیت باعث میشود که گرده زنبور عسل در درمان بعضى از بیمارىهاى پوستى مانند آکنه، اگزما، پسوریاسىس و زخمها، تقویت رشد و جلوگیرى از ریزش مو و نگهدارى سلامت ناخن نقش داشته باشد.
11) افزایش سطح هموگلوبین خون
گرده زنبور عسل حاوی آهن، فولات، ویتامین B12 و پروتئین است که همگی به تولید هموگلوبین کمک میکنند. هموگلوبین پروتئینی است که در قرمز خونباد هست و اکسیژن را به بافتهای بدن منتقل میکند. کمبود هموگلوبین منجر به کم خونی، خستگی، سردرد، ضعف و کاهش تحمل فعالیت میشود. مصرف منظم گرده زنبور عسل میتواند سطح هموگلوبین را افزایش دهد و جلوی کم خونی را بگیرد.
12) تحریک رشد
گرده زنبور عسل حاوى پروتئین ها، اسید های آمینه، وىتامین ها، مواد معدنى و فلاو نوئیدهایى است که برای رشد سلول های بدن لازم است.
نتیجهگیری
احتمالاً با ما هم عقیده شدهاید که گرده گلهای جمعآوری شده توسط زنبور عسل یکی از معجزههای طبیعت است. همانطور که مرور کردیم، این محصول فوقالعاده حاوی تمام مواد ضروری است که بدن شما برای سلامتی و زندگی به آن نیاز دارد. گرده زنبور عسل میتواند به شما کمک کند تا از خود مراقبت کنید، احساس خوبی داشته باشید و از زندگی لذت ببرید.
گرده زنبور عسل دارای خواص شگفتانگیزی است. این محصول میتواند هورمونهای شما را تعادل بخشد، سیستم ایمنی شما را تقویت کرده، سلامت قلب، کبد، مغز و استخوانهای شما را حفظ کند و حتی به شما در کاهش وزن و درمان دیابت کمک کند. گرده زنبور عسل همچنین دارای طعم شیرین و گلهایی است که میتواند به غذاهای شما لطافت و طراوت ببخشد.
برای استفاده از فواید گرده زنبور عسل، فقط کافی است که آن را خیس کنید و به صورت خام یا به صورت قرص، کپسول، پودر یا عصاره مصرف کنید. میتوانید گرده زنبور عسل را به اسموتیها، دسرها، سالادها، سوپها و غذاهای خود اضافه کنید. با این کار، نه تنها لذت بخشیدن به خود را دوچندان میکنید، بلکه به بدن خود هم کمک میکنید.
پس چه منتظر نشستهاید؟ همین حالا گرده زنبور عسل را امتحان کنید و تفاوت را حس کنید. این یک تصمیم هوشمندانه است که میتواند زندگی شما را تغییر دهد. برای خرید گرده گل دکمه زیر را لمس کنید.
یک تصمیم هوشمندانه
گرده گل یک ترکیب سحرآمیز برای درمان و پیشگیری بسیاری از بیماریهاست. خود را به دست طبیعت بسپارید و از انرژی بی کران طبیعت بهره مند شوید.

تصمیمی هوشمندانه
گرده گل یک ترکیب سحرآمیز برای درمان و پیشگیری بسیاری از بیماریهاست. خود را به دست طبیعت بسپارید و از انرژی بی کران طبیعت بهره مند شوید.
سوالات پرتکرار
پاسخ سوالات پرتکراری که مشتریان از ما می پرسند.
گرده گل به دلیل ترکیبات متنوع و غنی از مواد فعال بیولوژیکی، خواص شگفت انگیز خود را دارد. این مواد شامل پروتئینها، قندهای احیایی، لیپیدها، ویتامینها و عناصر زیستی هستند که برای سلامت بدن ضروری هستند.
به طور کلی، گرده زنبور عسل حاوی بیش از 200 ماده است که شامل اسیدهای آمینه، لیپیدها، ویتامینها، مواد معدنی، فلاونوئیدها، آنتیاکسیدانها، آنزیمها و سایر ترکیبات فعال بیولوژیک است (داسیلوا و همکارن، 2014 و نوگیرا و همکاران، 2012). این ترکیبات شیمیایی باعث میشوند که گرده زنبور عسل دارای خواص درمانی و مکمل غذایی باشد. ما در مطالب بعدی خواص و مقدار مصرف گرده گل را خواهیم گفت.
گرده گل حاوی ترکیبات متنوعی است که شامل:
پروتئینها: به طور متوسط ۲۳ درصد پروتئین که شامل ۱۰ درصد آمینو اسیدهای ضروری مانند متیونین، لیزین، ترئونین، هیستیدین، لوسین، ایزولوسین، والین، فنیل آلانین و تریپتوفان است.
کربوهیدراتها: حدود ۳۰/۸ درصد کربوهیدراتهای قابل هضم که عمدتاً فروکتوز و گلوکز هستند.
لیپیدها: شامل اسیدهای چرب ضروری مانند لینولئیک، γ-لینولئیک و آراشیدیک، و همچنین فسفولیپیدها و فیتواسترولها.
گرده گل منبع غنی از ویتامینها و عناصر زیستی است که شامل:
ویتامینها:
ویتامینهای محلول در چربی مانند A، E و D، و ویتامینهای محلول در آب مانند
B1، B2، B6 و C. همچنین اسیدهای پانتوتنیک، نیکوتین و فولیک، بیوتین، روتین و اینوزیتول.
عناصر زیستی: عناصر مختلفی که برای سلامت بدن ضروری هستند.
گرده گل حاوی ترکیبات فنلی متنوعی است که حدود ۱/۶ درصد از آن را تشکیل میدهند. این ترکیبات شامل:
فلاونوئیدها: کامپفرول، کورستین و ایزورهامنتین.
اسیدهای فنلی: اسید کلروژنیک.
ترپنوئیدها: اسیدهای اولئانولیک، اسید ۳-اورسولیک و الکل بتولین که به عنوان محافظ در برابر حشرات و میکروارگانیسمها عمل میکنند.
در بزرگسالان، 40-20 گرم هر روز به صورت درمانی استفاده می شود. اگر یک قاشق چای خوری 7/5 گرم گرده باشد، میتوان نتیجه گرفت که یک دوز 3-5 قاشق چایخوری از این محصول برای بزرگسالان و 1-2 قاشق چایخوری برای کودکان است.
گرده معمولاً 3 بار در روز قبل از غذا مصرف میشود. زمان درمان 1-3 ماه است، اما میتواند 2 تا 4 بار در سال تکرار شود. مناسبترین دوره برای درمان بین زمستان و بهار و بین تابستان و پاییز است. به طور کلی، از دوز کمتری از گرده در درمان ترکیبی، در کنار سایر داروها و بیماری های مزمن استفاده میشود [بوگدانوف و همکاران، 2007].
برای مصرف گرده گل، چند روش مختلف وجود دارد. مهمترین نکته این است که باید گرده گل را خیس کنید تا پوسته سلولی آن شکسته شود و مواد مغذی آن آزاد شوند. در غیر این صورت، گرده گل فقط از بدن شما عبور میکند و هیچ فایدهای ندارد.
برای خیس کردن گرده گل، میتوانید از آب، شیر، آبمیوه، دوغ یا عسل استفاده کنید. مقدار کمی از گرده گل را با مایع مورد نظر در یک لیوان ترکیب کنید و برای حداقل ۲-۳ ساعت در یخچال قرار دهید. سپس میتوانید آن را بخورید.
مصرف گرده گل ممکن است برای برخی افراد، به ویژه زنان باردار، باعث حساسیت یا مشکلات دیگر شود. بنابراین، قبل از مصرف، کمی از آن را تست کنید و در صورت بروز هیچ عارضهای، میتوانید آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
شاید از خود بپرسید که طعم و مزه گرده گل چگونه است؟ باتوجه به تنوع گل و گرده در طبیعت، وقتی که گرده گل در دهان قرار می گیرد، خود را در میان انبوهی از گلها حس میکنید. حس خوشایندی که شاید کمتر تجربه کرده باشید.
طعم گرده زنبور عسل ممکن است بستگی به منبع آن داشته باشد. اما به طور کلی، گرده زنبور عسل دارای طعم شیرین و گلهایی است. برخی از افراد ممکن است طعم تلخی را در پس زمینه حس کنند. طعم گرده زنبور عسل از نوع گلی که از آن جمعآوری شده است تأثیر میپذیرد. برای مثال، گرده زنبور عسل از گلهای شبدر، یونجه، آفتابگردان و سیب ممکن است طعمهای متفاوتی داشته باشند. طعم گرده زنبور عسل معمولاً خیلی قوی نیست و با مصرف منظم به آن عادت میکنید. برخی از افراد از طعم و بافت گرده زنبور عسل لذت میبرند، در حالی که برخی دیگر ممکن است آن را ناخوشایند یا نامطبوع بیابند. اگر شما هم جزو این دسته هستید، میتوانید با اضافه کردن گرده زنبور عسل به غذاهای دیگر، طعم آن را تغییر دهید.
ارسال دیدگاه
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری شوید
پستهای مرتبط


آخرین نظرات