کشف کنید چگونه میتوانید مراسم عروسی خود را با الهام از زیباییهای طبیعت و فرهنگ غنی ایرانی طراحی کنید. از تمهای...
راهنمای کامل طبع شناسی عسل
ویژگی های انواع عسل در ایجاد حس گرمی یا سرما در بدن ( طبع شناسی عسل)
خوردن عسل در بدن می تواند حس گرمی یا حس خنکی تولید نماید. حس مطبوع گرم شدن یا حس خنکی دلپذیر. در طب قدیم به آن طبع اطلاق شده است، هر چند در پزشکی نوین طبایع با جزئیات مورد پذیرش نباشد و لیکن برخی از ویژگی های عسل را می توان با واژه «طبع» توزیع داد که زبان مشترک ما انسان هاست. و اما طبع عسل میتواند از گرم تا سرد متفاوت باشد. طبع عسل گزانگبین گرم، طبع عسل بهارنارنج معتدل، طبع عسل اکالیپتوس گرم، طبع عسل اسطوخودوس گرم و طبع عسل کنار سرد است.
عسل یکی از بی نظیرترین مواد غذایی جهان هستی است. این ماده خوراکی شگفت انگیز تولید زنبور عسل بوده و دارای ترکیبات متنوعی است و شیرینی آن از مونوساکاریدها، فروکتوز و گلوکز حاصل میشود. آنزیم های موجود در عسل، آنتی اکسیدان های مختلف هر کدام ویژگی های متفاوتی دارند. عسل به لحاظ داشتن برخی مواد سهل الهضم در دستگاه گوارش و کمک به هضم غذا بالاترین مرتبه را در میان غذاهای ما دارد.
چه عسلی برای من مناسب من است؟
ذهن بسیاری از خوانندگان و مشتریان هانی هاب درگیر این مطلب است که من چه عسلی انتخاب کنم. بعضی افراد طبع سرد و معتدلی دارند و با خوردن اکثر عسل ها لذت می برند. و لیکن افراد با طبع خیلی گرم در مصرف عسل احتیاط می کنند! آیا طبیعت برای این افراد راه چاره¬ای نگذاشته است؟ آیا افراد با طبع خیلی گرم باید از خوردن عسل محروم شوند؟ کدام عسل برای افراد طبع سرد و گرم مناسب است. تا آخر مطالب با ما همراه باشید و از مطالب جالبی که ممکن است به سلامتی شما کمک کند بهره مند شوید. ما در این مقاله شما از جستجوی بی شمار در فضای وب خلاص می کنیم. و شما با خیال راحت می توانید پاسخ های عسل خود را متناسب با طبع خود بیابید.
طبع انواع عسل
ما در مناطق مختلف زیست کره، عسل های متفاوتی داریم که طبع هر کدام با یکدیگر متفاوت بوده و بالتبع مصلحات آن نیز متغیر. در نگاه اول به دلیل شیرین بودن، عامه مردم طبع عسل را گرم فرض کرده و افراد گرم مزاج از خوردن آن امتناع میورزند. در اصل باتوجه به منشا گیاهی عسل بسته به نوع گل و شهد مصرفی توسط زنبور، طبع عسلها نیز متفاوت است. البته به نظر می رسد که تک تک زنبورهای عسل در تمایل خود برای انجام وظایف خاص متفاوت هستند و این تفاوت ها می تواند ناشی از تنوع در شخصیت زنبورها باشد.
مزاج اما با طبع متفاوت است. مزاج کیفیتی است در طب سنتی که دارای ۹ قسم است. در این بین گرمی و سردی مزاج اصلی و تری و خشکی مزاجهای فرعی هستند و هر کدام از اینها و ترکیب آنها این ۹ مزاج یعنی: گرمی، سردی، تری، خشکی، گرم و خشک، گرم و تر، سرد و خشک، سرد و تر و در حالتی که همهی اینها در تعادل باشند مزاج معتدل حاصل میشود.
وقتی به رژیم غذایی انسان فکر می کنید، می دانید که برای سالم ماندن باید غذاهای متنوعی بخوریم. در واقع، به ما آموزش داده شده است که چندین منبع ویتامین، مواد معدنی، کربوهیدرات، پروتئین و چربی بخوریم. اگر هر بار فقط یک چیز بخوریم، سالم بودن سخت است. شایعه شده است که هویج، جو و ماهی قزل آلا برای ما مفید هستند، اما اگر به مدت شش هفته فقط هویج بخوریم، شش هفته فقط جو و شش هفته دیگر ماهی سالمون بخوریم، این احتمال وجود دارد که تا پایان هجده هفتگی احساس خوبی نداشته باشیم.
رژیم غذایی محدود می تواند مضر باشد زیرا هیچ غذایی به تنهایی تمام مواد مغذی مورد نیاز ما را ندارد. در یک محیط طبیعی، ما هر چیزی را که میگیریم یا از زمین می کنیم، مانند انواع توتها، برگها، غدهها، حشرات و ماهی میخوریم. رژیم غذایی ما ممکن است مزایای موجود در یک پیتزای فوق العاده ترکیبی را نداشته باشد، اما قطعا تنوع خواهد داشت.
زنبورهای عسل نیز به تنوع نیاز دارند. تعداد بسیار کمی از گیاهان گرده گلی تولید می کنند که تمام آمینو اسیدهایی که زنبورهای عسل برای رشد به آن نیاز دارند تامین کند. در محیطی که گلهای زیادی در طول فصل شکوفه میدهند و از بین میروند، این مشکلی وجود ندارد زیرا چیزی که یک گیاه کم دارد، گیاه دیگری تامین میکند. بنابراین درست مانند انواع موجود در سالاد سرآشپز یا خورش مرغ ما، زنبورها نیز مقدار زیادی مواد مغذی را از منابع مختلف دریافت می کنند.
و این تنوع گل ترکیبات عسل را نیز تغییر می دهند. ممکن است خواص دارویی به آن بخشیده یا ترکیبات شفابخشی در آن ها ایجاد می کنند. برای شناخت طبع عسل باید به گیاهی که زنبور از شهد و گرده آن استفاده کرده توجه کرد. اگر شهد تنها از یک گیاه باشد شناخت طبع راحتتر و اگر از چندیدن گیاه گرفته شده باشد میتوان طبع عسلهای مختلف را به طور نسبی و مقایسهای بیان کرد.
ویژگی و طبع انواع عسل
طبع گرم
| |||
عسل سیاه دانه | عسل آویشن | عسل پیچک | عسل یونجه |
عسل اسطوخودوس | عسل شبدر | عسل آفتابگردان | عسل اقاقیا |
عسل نمدار | عسل لعل کوهستان | عسل اوکالیپتوس | عسل گون گزانگبین |
عسل پنبه | عسل بادام | عسل پونه کوهی | عسل زعفران |
عسل کاکوتی | عسل زول | عسل گون گزانگبین | عسل رازیانه |
عسلک ترنجبین | عسل شوید | عسل جعفری | عسل مریم گلی |
عسل قنقال | عسل کنجد |
|
|
طبع معتدل
| ||||
عسل گون | عسل مرکبات (بهارنارنج) | عسل چندگیاه دشت | عسل چهل گیاه کوهستان |
|
همانطور که میدانید عسل چهل گیاه حاصل فعالیت زنبور عسل روی گلهای مختلف است؛ بنابراین طبع عسل چهل گیاه وابسته است به پوشش گیاهی محل برداشت عسل.
طبع معتدل به سمت سرد
| |||
عسل زرشک | عسل عناب | عسل کنار | عسل گشنیز |
عسل سماق | عسل خارشتر |
|
|
طبع دیگر محصولات زنبور عسل
نکته: معجون اکسیر جوانی ترکیبی از ۵ نوع عسل گرم، ژل رویال، بره موم، گرده گل و پودر جینسینگ است.
نکته مهم
یکی از اشتباهات رایج این است که برخی همکاران ما عسلها را با طبع سرد در نظر میگیرند. عسل طبع گرمی دارد اما همانطور که گفته شد میزان آن در عسلهای مختلف متفاوت است.
پس کسانی که طبع و مزاج سردی دارند میتوانند از تمامی عسل ها استفاده کنند اما کسانی که طبع گرمی دارند بهتر است بیشتر از عسلهایی استفاده کنند که طبع ملایمتری دارند مثل عسل گشنیز، عسل کنار و عسل زرشک و یا این که عسلهای طبع گرم را با موادی مثل آبلیمو مصرف کنند.
حد مجاز مصرف عسل
اگر چه تا به حال هیچ تحقیق جامعی در مورد اینکه افراد با طبع های مختلف چقدر در روز میتوانند عسل مصرف کنند انجام نشده است. اما بر اساس اعلام انجمن قلب آمریکا حداکثر قند اضافه شده در روز برای افراد بر اساس سن و جنسیت به شرح زیر است.
افراد
| مقدار مجاز دریافتی از قند اضافه شده
| ||
کالری | از شکر | از عسل | |
کودکان | 100 کیلوکالری | 20 گرم یا 6 قاشق چایخوری | 33 گرم یا 5 قاشق چایخوری |
خانم ها | 100 کیلوکالری | 20 گرم یا 6 قاشق چایخوری | 33 گرم یا 5 قاشق چایخوری |
آقایان | 150 کیلوکالری | 37 گرم شکر یا 9 قاشق چایخوری | 50 گرم یا 7 قاشق چایخوری |
البته این مقادیر به این معناست که عسل را جایگزین تمام قندهای اضافه شده کرده باشید. یعنی هیچ فرآورده ومحصولی که در آن شکر یا سایر قندها به کار رفته باشد استفاده نکرده باشید. در غیر این صورت مصرف عسل نیز به همان میزان کاهش پیدا میکند. مصرف بیش از اندازه عسل چه برای کسانی که طبع گرم دارند و چه برای کسانی که طبع سردی دارند میتواند مشکلاتی نظیر چاقی و حتی دیابت ایجاد کند.
آیا همه افراد میتوانند عسل مصرف کنند؟
عسل طبیعی برای همه افراد مناسب است. با این حال برخی افراد باید با دقت بیشتری نسبت به مصرف عسل توجه داشته باشند. اگر برخی مزاجها برای مصرف عسل طبیعی احتیاط کنند، هیچ وقت مشکلی از جمله حساسیت نخواهند داشت.
به طور کلی افراد با مزاجهای سرد، کمتر با انواع عسل طبیعی تک گل دچار مشکل میشوند. عسل به طور کلی ماده طبیعی با مزاج و طبع گرم محسوب میشود، اما به سمت تعادل مزاجی متمایل است. احتمال اینکه عسل طبیعی بر روی افرادی که طبع سردی دارند اثرات حساسیت زا یا مخربی داشته باشد، بسیار کم است. در نتیجه میتوانیم بگوییم که مزاجهای بلغمی و سودایی میتوانند با نگرانی کمتری از انواع عسل تک گل استفاده کنند.
دقت کنید که برای افراد سودایی، اگر منشا گیاهی عسل تک گل از جمله موادی است که سودا زا است، بهتر است برای مصرف چنین عسلهایی با احتیاط عمل شود. با این حال باز هم تاکید میکنیم که بعید به نظر میرسد عسل طبیعی مشکل خاصی برای چنین مزاجهای ای
ارسال دیدگاه
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری شوید
آخرین نظرات