Откройте для себя 7 вдохновляющих персидских свадебных тем, которые гармонично сочетают богатые культурные традиции с...
برچسب گذاری و لیبل گذاری عسل
ترجمه دستورالعمل سازمان غذا و داروی آمریکا برای برچسب گذاری صحیح عسل و فرآورده های عسل: راهنمایی برای صنعت 1
مشخصات سند
http://www.fda.gov/FoodGuidances
دفتر تغذیه و برچسب زدن و استاندارد مواد غذایی HFS-820
مرکز ایمنی غذا و تغذیه کاربردی سازمان غذا و دارو
5001 Campus Drive College Park, MD 20740 (Tel) 240-402-2371
وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده
سازمان غذا و دارو
مرکز ایمنی مواد غذایی و تغذیه کاربردی
غیر الزام آور
فوریه 2018
,
مترجم دکتر غلامعلی هلاکو
محقق بخش علوم دامی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان,
مقدمه
این راهنما بیانگر تفکر فعلی سازمان غذا و دارو (FDA یا ما) در مورد این موضوع است. هیچ حقی برای هیچ شخصی ایجاد نمی کند و برای FDA یا عموم مردم الزام آور نیست. در صورتی که الزامات قوانین و مقررات مربوطه را برآورده کند، می توانید از یک رویکرد جایگزین استفاده کنید. برای بحث در مورد یک رویکرد جایگزین، با کارکنان FDA که مسئول این راهنمایی هستند همانطور که در صفحه عنوان ذکر شده است تماس بگیرید.
این راهنما به منظور توصیه به صنعت تحت نظارت در مورد برچسبگذاری مناسب عسل و محصولات عسل مطابق با بخشهای 402 و 403 قانون فدرال غذا، دارو و آرایشی و بهداشتی (قانون FD&C) (21 USC 342 و 343) و آیین نامه اجرای آن است. برچسب زدن دقیق و ثابت و فرآورده های عسل کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که عسل و فرآورده های عسل تقلبی یا نامناسب نیستند و توانایی مصرف کنندگان را برای انتخاب آگاهانه بین محصولات افزایش می دهد.
تاریخچه
ما در حال صدور این سند راهنمایی هستیم که شامل خلاصه ای از مراجع قانونی فعلی است که بیشترین ارتباط را با برچسب عسل دارند تا به سوالات و پاسخ های کلیدی در مورد برچسب گذاری عسل بپردازیم.
نام گذاری اشتباه
بر اساس بخش 403 (i) قانون FD&C، یک ماده غذایی دارای نام تجاری اشتباه است، مگر اینکه برچسب آن حاوی موارد زیر باشد:
(1) نام رایج یا معمول غذا، در صورت وجود. و
(2) نام رایج یا معمول هر یک از مواد تشکیل دهنده، اگر غذا از دو یا چند ماده ساخته شده باشد.
نام رایج یا معمول برای یک غذا ممکن است با استفاده رایج یا با مقررات تعیین شود (21 CFR 102.5(d)). نام رایج یا معمول باید دقیقاً مشخص یا توصیف کند، تا حد امکان ساده و مستقیم، ماهیت اصلی غذا یا خواص یا مواد تشکیل دهنده آن را مشخص کند، و ممکن است "به طور گیج کننده ای به نام هر غذای دیگری شبیه نباشد. به طور منطقی در همین نام گنجانده شده است» (21 CFR 102.5(a)). علاوه بر این، بر اساس 21 CFR 101.4(a)(1)، مواد مورد نیاز برای اعلام روی برچسب یا برچسب غذا باید بر روی برچسب آن با نام رایج یا معمول به ترتیب نزولی بر اساس وزن ذکر شوند. علاوه بر این، بر اساس بخش 403(a)(1) قانون FD&C، اگر برچسب گذاری مواد غذایی نادرست یا به طور خاص گمراه کننده باشد، نام تجاری نامناسبی دارد.
تقلب
بر اساس بخش 402 (ب) قانون FD&C، یک غذا در صورتی تقلب می شود که:
(1) یک ماده با ارزش به طور کامل یا جزئی از یک غذا حذف شده باشد.
(2) اگر هر ماده ای به طور کامل یا جزئی جایگزین شده باشد.
(3) اگر آسیب یا کم کیفیت بودن به هر نحوی پنهان شده باشد. یا
(4) اگر ماده ای به غذا اضافه شده باشد تا حجم یا وزن آن افزایش یابد، کیفیت یا قدرت آن کاهش یابد، یا بهتر یا ارزش بیشتری از آنچه هست به نظر برسد.
III. پرسش و پاسخ (سؤال و پاسخ)
برای ارائه راهنمایی بیشتر به صنعت در مورد برچسب گذاری مناسب عسل و فرآورده های عسل مطابق با قوانین و مقررات ما، سؤالات و پاسخ های زیر را تهیه کرده ایم.
1. عسل چیست؟
مواد مرجع در حوزه عمومی، عسل را اینگونه تعریف می کنند: «ماده ای غلیظ، شیرین و شربتی که زنبورها به عنوان غذا از شهد گیاهان یا ترشحات قسمت های زنده گیاهان درست می کنند و در شان لانه زنبوری ذخیره می کنند»2.
FDA به این نتیجه رسیده است که این تعریف دقیقاً منعکس کننده استفاده رایج از اصطلاح "عسل" است.
2. اسم عسلم را چگونه بگذارم؟
اگر غذا فقط حاوی عسل باشد، نام غذا باید «عسل» باشد که نام رایج یا معمول آن است (به بخش 403 (i) قانون FD&C و 21 CFR 101.3 (b) مراجعه کنید). نام رایج یا معمول ممکن است منبع عسل مانند "عسل شبدر" را نیز روی برچسب داشته باشد. (به پرسش و پاسخ 3، زیر مراجعه کنید). از آنجایی که عسل یک غذای تک ماده ای است، نیازی به ذکر مواد اولیه روی برچسب آن نیست.
(لطفاً توجه داشته باشید که این پاسخ صرفاً به نحوه نام گذاری محصول خود مربوط می شود؛ سایر الزامات برچسب زدن (به عنوان مثال، وزن خالص، حقایق تغذیه) برای محصول اعمال می شود. برای اطلاعات بیشتر، راهنمای برچسب گذاری مواد غذایی FDA را در آدرس زیر ببینید.
3. آیا باید منبع گل عسل را اعلام کنم؟
نه. لازم نیست منبع گل عسل را روی برچسب ذکر کنید. با این حال، اگر شما یا تولید کننده عسل اطلاعاتی در اختیار دارید که نشان می دهد گیاه یا شکوفه تعیین شده روی برچسب منبع اصلی گل عسل است، می توانید عسل را با نام گیاه یا شکوفه برچسب بزنید. نام هایی مانند «عسل شکوفه پرتقال»، «عسل شبدر» یا «عسل گل وحشی» قابل قبول است. (به راهنمای سیاست انطباق FDA، بخش 515.300 مراجعه کنید.) هر ادعایی در مورد منبع گل عسل باید درست باشد و گمراه کننده نباشد (به بخش 403(a)(1) قانون FD&C مراجعه کنید).
4- اگر غذایی از عسل و یک شیرین کننده مانند شکر یا شربت ذرت تشکیل شده باشد، آیا می توانم روی غذا فقط برچسب «عسل» بگذارم؟
خیر. یک محصول متشکل از عسل و یک شیرین کننده را نمی توان با نام رایج یا معمول "عسل" برچسب گذاری کرد زیرا "نام رایج یا معمول یک غذا . . . باید به طور دقیق شناسایی یا توصیف شود. . . ماهیت اصلی غذا یا خواص یا ترکیبات مشخص کننده آن» (21 CFR 102.5(a)). شناسایی ترکیب یا مخلوطی از عسل و یک شیرین کننده دیگر فقط به عنوان "عسل" به درستی ماهیت اصلی غذا را شناسایی نمی کند. شما باید به اندازه کافی نام غذا را روی برچسب توصیف کنید تا آن را از «عسل» متمایز کنید (21 CFR 102.5(a)).
5. اگر غذایی از عسل و یک شیرین کننده مانند شکر یا شربت ذرت تشکیل شده باشد، چگونه باید آن را برچسب گذاری کنم؟
برای مواد غذایی متشکل از عسل و یک شیرین کننده، برچسب باید شامل هر دو مورد زیر باشد:
لف- بیانیه هویت، که باید ماهیت اصلی غذا یا خواص یا مواد تشکیل دهنده آن را به طور دقیق شناسایی یا توصیف کند (به بخش 403 (i) قانون FD&C، 21 CFR 101.3 (b) و 21 CFR 102.5 (a) مراجعه کنید). : به عنوان مثال، «مخلوط شربت عسل و ذرت»، اگر غذا بیشتر از شربت ذرت عسل داشته باشد (برعکس، «مخلوط شربت ذرت و عسل»، اگر غذا دارای شربت ذرت بیشتر از عسل باشد).
ب- نام رایج یا معمول هر یک از اجزاء در بیانیه مواد تشکیل دهنده. در این مورد، عبارت مواد تشکیل دهنده "عسل" و نام رایج یا معمول شیرین کننده (به عنوان مثال، "شکر"، "شربت ذرت") را به ترتیب نزولی بر وزن نشان می دهد (به بخش 403(i) مراجعه کنید. قانون FD&C و 21 CFR 101.4(a)(1)).
همچنین باید به بخش 403 قانون FD&C و 21 CFR قسمت 101 مراجعه کنید، زیرا سایر الزامات برچسب زدن (به عنوان مثال، وزن خالص، حقایق تغذیه) برای محصول شما اعمال می شود. برای اطلاعات بیشتر، راهنمای برچسبگذاری مواد غذایی FDA را ببینید
6. اگر غذایی از عسل و یک ماده طعم دهنده مانند طعم طبیعی تمشک تشکیل شده باشد، الزامات برچسب گذاری چیست؟
الف. اگر برچسب شما هر گونه بازنمایی مستقیم یا غیرمستقیم را در رابطه با طعم اولیه قابل تشخیص (مثلاً از طریق کلمه یا عکس) به غیر از بیان مواد تشکیل دهنده داشته باشد، در نظر گرفته می شود که محصول دارای طعم مشخص است و باید مطابق با 21 CFR 101.22(i) برچسب گذاری شود. در چنین حالتی، باید نامی را انتخاب کنید که دقیقاً غذا را با طعم مشخص آن توصیف کند، مانند "عسل با طعم تمشک" (به بخش 403(i) قانون FD&C، 21 CFR 101.3(b) و 21 CFR مراجعه کنید. 102.5 (الف)).
ب. در بیان مواد تشکیل دهنده، برچسب باید از الزامات مندرج در 21 CFR 101.4 پیروی کند. برچسب باید شامل نام معمول یا معمول هر یک از مواد در بیانیه مواد باشد. برای غذایی متشکل از عسل و طعم تمشک طبیعی، عبارت مواد تشکیل دهنده «عسل» و «طعم طبیعی» را به ترتیب نزولی بر وزن نشان می دهد (به بخش 403 (i) قانون FD&C، 21 CFR 101.4 (a) مراجعه کنید. (1)، و 21 CFR 101.22 (h) (1)).
شما باید به بخش 403 قانون FD&C و 21 CFR قسمت 101 مراجعه کنید، زیرا سایر الزامات برچسب زدن (به عنوان مثال، وزن خالص، حقایق تغذیه ای) برای محصول شما اعمال می شود. برای اطلاعات بیشتر، راهنمای برچسبگذاری مواد غذایی FDA را ببینید
7. چگونه مصرف کنندگان بدانند که آیا غذا عسل است، ترکیبی از عسل و شیرین کننده دیگری (مثلاً شکر یا شربت ذرت)، یا محصول عسلی که حاوی مواد دیگری است؟
مصرف کنندگان با خواندن برچسب می دانند که غذا چیست و چه چیزی درآن است. بسته ای که فقط عسل به درستی برچسب خورده باشد، نام غذا را به عنوان "عسل" نشان می دهد و نیازی به توضیح مواد تشکیل دهنده ندارد زیرا فقط حاوی یک ماده است. در مقایسه، بستهای که دارای برچسب مناسبی از ترکیبی از عسل و یک شیرینکننده یا سایر مواد تشکیل دهنده باشد، دارای یک بیانیه هویتی است که دقیقاً غذا را توصیف میکند، مانند «ترکیب عسل و شکر»، «مخلوط عسل و شربت ذرت» یا یکی دیگر از اصطلاحات توصیفی مناسب، و یک بیان مواد تشکیل دهنده که فهرستی از هر یک از مواد تشکیل دهنده، مانند "عسل" و "شکر"، یا "عسل" و "شربت ذرت".
8. چگونه مصرف کنندگان متوجه می شوند که آیا یک محصول غذایی حاوی دو یا چند ماده حاوی عسل است؟
مصرف کنندگان با خواندن بیانیه مواد می دانند که یک محصول غذایی حاوی عسل به عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده است. یک محصول غذایی با برچسب مناسب، این ماده را با نام رایج یا معمول خود، "عسل" در بیانیه مواد تشکیل می دهد.
9. FDA چه قدرت اجرایی برای محصولات غذایی که صرفاً به عنوان "عسل" معرفی می شوند، اما حاوی مواد دیگری هستند، دارد؟
قدرت اجرایی FDA برای محصولات غذایی که به عنوان "عسل" معرفی می شوند، اما حاوی مواد دیگری هستند، در زیر توضیح داده شده است.
مورد الف: یک محصول به عنوان «عسل» برچسب گذاری شده است، اما حاوی طعم دهنده تمشک طبیعی است. بیانیه مواد تشکیل دهنده فقط "عسل" را فهرست می کند.
بر اساس بخش 403 (i) قانون FD&C، یک غذا دارای نام تجاری اشتباه است، مگر اینکه برچسب دارای موارد زیر باشد:
(1) نام رایج یا معمول غذا، در صورت وجود. و
(2) نام رایج یا معمول هر یک از مواد، در صورتی که غذا از دو یا چند ماده تشکیل شده باشد.
در این مورد، نام غذا، "عسل" به طور دقیق توصیف نمی کند که غذا یک عسل با طعم تمشک است، بنابراین "عسل" نام رایج یا معمولی زیر 21 CFR 102.5(a) نیست. علاوه بر این، بیانیه مواد تشکیل دهنده تنها یک ماده، "عسل" را فهرست می کند، در حالی که غذا حاوی "عسل" و "طعم دهنده طبیعی" است. بنابراین، محصول الزامات مندرج در 21 CFR 101.4(a)(1) و بخش 403(i)(2) قانون FD&C را برآورده نمی کند، و FDA چنین محصولی را با نام تجاری نادرست در نظر می گیرد.
مورد ب: یک محصول به عنوان "عسل" برچسب گذاری شده است، اما حاوی عسل و شیرین کننده دیگری مانند شکر یا شربت ذرت است. بیانیه مواد تشکیل دهنده فقط "عسل" را فهرست می کند.
بر اساس بخش 402 (ب) قانون FD&C، اگر یک ماده با ارزش به طور کامل یا جزئی حذف شده باشد، اگر ماده ای به طور کامل یا جزئی جایگزین شده باشد، یا اگر ماده ای به منظور کاهش مواد غذایی اضافه شده باشد، تقلب می شود. کیفیت غذا یا اینکه آن را بهتر یا با ارزش تر از آنچه هست به نظر برسانید. در این مورد، زمانی که شیرین کننده دیگری (به عنوان مثال، شکر یا شربت ذرت) تا حدی جایگزین عسل شده باشد، غذا به عنوان عسل نشان داده می شود.
محصولاتی که فقط حاوی عسل و هیچ ماده دیگری نیستند، ارزشمندتر از غذایی هستند که حاوی عسل و شکر یا شربت عسل و ذرت باشد.
بنابراین، ما چنین محصولی را طبق بخش 402(b)(1) قانون FD&C تقلبی در نظر می گیریم زیرا یک جزء ارزشمند (عسل) تا حدی حذف شده است. طبق بخش 402(b)(2) قانون FD&C، زیرا یک ماده (شکر یا شربت ذرت) تا حدی جایگزین شده است. و
بعلاوه، ما این گونه مواد غذایی را طبق بخش 403 قانون FD&C به دلیل برچسب گذاری نامناسب غذا به اشتباه نامگذاری می کنیم: به عنوان مثال، نام غذا و بیانیه مواد تشکیل دهنده (مورد الف و پرسش و پاسخ 5 را ببینید).
10. چگونه FDA بر محصولات وارداتی که برچسب عسل دارند نظارت می کند تا اطمینان حاصل کند که تنها حاوی عسل به عنوان تنها عنصر هستند؟
ما یک هشدار واردات طولانی مدت برای نظارت بر عسل برای تقلب با قند نیشکر یا ذرت داریم (به هشدار واردات 36-01 مراجعه کنید.
چنین محصولی تا زمانی که به این نتیجه نرسیدیم که محصول تقلبی یا نام تجاری نامناسبی ندارد، توقیف خواهد شد.
1 - این راهنما توسط دفتر تغذیه و برچسبگذاری مواد غذایی، کارکنان برچسبگذاری و استانداردهای غذا، در مرکز ایمنی غذا و تغذیه کاربردی در سازمان غذا و داروی ایالات متحده تهیه شده است.
2- 2 Webster's New World College Dictionary (Wiley Publishing, Inc., Cleveland, Ohio 2010) همچنین نگاه کنید به: "عسل مایع غلیظ و شیرینی است که توسط زنبورها از شهد گل درست می شود." S "haron Tyler Herbst and Ron Herbst, The Deluxe Food Lover’s Companion (Hauppauge: New York, 2009); عسل یک غذای مایع شیرین و چسبناک به رنگ طلایی تیره است که در کیسه های عسل زنبورهای مختلف از شهد گل ها تولید می شود. ” Encyclopedia Britannica Online, 2017,، موجود در http: www.fao.org/input/download/standards/310/cxs_012e.pdf
Оставить комментарий
Войдите, чтобы оставлять комментарии
Последние комментарии