Discover how to design your wedding using Iran’s rich cultural heritage and natural beauty. From mythical themes to...
کریستاله شدن یا رس بستن عسل
کسانی که به طور منظم عسل خریده و استفاده می کند، تقریباً به طور قطع قبلاً با تبلور عسل مواجه شده اند. اما چرا عسل متبلور می شود؟ آیا عسل شما رو به خرابی یا خراب شده است؟ چگونه عسل کریستالیزه می شود؟ لطفا تا ادامه مطلب با ما همراه باشید ما آن را در هانی هاب بررسی می کنیم!
اکثر عسل های خام اگر برای مدت طولانی در کابینت شما بماند، به طور طبیعی متبلور می شود. گاهی اوقات ممکن است متوجه شوید که عسل شفاف شما ماتتر شده است، اگر در طول این فرآیند بیشتر شود، میتواند دانهدار یا ماسهدار شود و اگر به اندازه کافی باقی بماند، زمانی که قاشق خود را در آن میگذارید (یا سعی میکنید) تقریباً کاملاً جامد به نظر میرسد!
خوشبختانه این فرآیند کاملا طبیعی است و در واقع به روشی که عسل از خود مراقبت می کند و خود را حفظ می کند! عسل کریستالیزه به خوبی عسل مایع روان است و در برخی دستور العمل ها حتی نیاز به استفاده از عسل کریستالی وجود دارد. هنگامی که عسل فرآیند کریستال شدن را شروع کرد، کریستال ها به سرعت تکثیر می شوند، اما نه، عسل شما برای استفاده و خوردن به شکل کریستالی شده کاملاً مناسب است و قطعاً خراب نیست!
چرا عسل متبلور می شود؟
بدون گیر کردن بیش از حد در علم، در واقع شیمی نسبتاً ساده ای است. به زبان ساده، میتوان گفت که کریستالها قندهای طبیعی هستند که در عسل «حل نشده» میشوند. عسل همان چیزی است که دانشمندان آن را محلول فوق اشباع می نامند. این در اصل قند و آب است و به سادگی آب کافی در عسل وجود ندارد تا تمام قندهای آن برای همیشه حل شوند.
عسل حاوی دو نوع قند طبیعی است، فروکتوز و گلوکز. در حالی که فروکتوز تمایل به حل شدن دارد، گلوکز حلالیت بسیار کمتری دارد و بنابراین می تواند بسیار راحت تر متبلور شود.
هنگامی که گلوکز از آب جدا می شود، کریستال های ریزی در عسل ایجاد می شود. حتی تبلور در انواع مختلف عسل بسته به شهدی که از آن ساخته شده است متفاوت خواهد بود. برخی از آنها کریستال های ریز و بسیار ریز را تشکیل می دهند که به طور مساوی در بین عسل پراکنده شده اند. برخی دیگر کریستال های بزرگ تری دارند. این کاملاً به محتوای آب عسل در مقایسه با گلوکز بستگی دارد، هر چه گلوکز بیشتر باشد، سریعتر متبلور می شود.
چرا عسل خام بیشتر از عسل تولید شده در کارخانه متبلور می شود؟
عسل خام همچنین حاوی ذرات ریز گرده، موم زنبور عسل، بره موم زنبور عسل و سایر مواد مغذی است. این چیز بدی نیست و آنها تا حد زیادی مسئول فواید اضافی عسل خام برای سلامتی هستند. اما آن تکهها و تکههای ریز برای متبلور شدن گلوکز در محلول عسل عالی هستند. این ذرات کوچک دلیلی هستند که عسل خام به احتمال زیاد تشکیل کریستال ها را در یک محصول پاستوریزه و کاملاً فرآوری شده تشویق می کند.
چگونه از کریستالی شدن عسل جلوگیری کنیم؟
جایی که شما عسل را ذخیره می کنید می تواند تفاوت زیادی در سرعت کریستالی شدن آن ایجاد کند. دمای پایین باعث تبلور سریعتر می شود، بنابراین نباید عسل ما را در یخچال قرار دهید! واقعاً نیازی به نگهداری عسل در یخچال نیست، زیرا به درستی در ظرف در بسته نگهداری می شود، ماندگاری عسل بسیار فراتر از هر چیز دیگری در کابینت شما است. هر چند دمای گرم می تواند باعث تحلیل رفتن عسل شود، بنابراین گرمتر کردن آن قطعا بهتر نیست. به این دلایل، برای کاهش سرعت یا جلوگیری از تبلور، همیشه بهتر است عسل را در دمای اتاق در یک کمد دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. نه تنها برای عسل بهترین است، بلکه بهترین راه برای حفظ آن در حالت مایع صاف است.
اگر می خواهید به طور کامل از کریستال شدن جلوگیری کنید، بهترین کار این است که فقط قبل از اینکه عسل خود را بلور کند، آن را بخورید! به طور متوسط، عسل معمولاً حداقل برای چند هفته و احتمالاً ماهها پس از خرید، بدون کریستال باقی میماند.
نحوه ذوب عسل کریستالیزه
همانطور که قبلاً گفتیم، عسل کریستالیزه هیچ ایرادی ندارد. می توانید آن را روی فرنی خود بپاشید یا آن را با عسل آبدار مخلوط کنید تا چیزی به نام "عسل خامه ای" ایجاد کنید که برای پخش کردن روی نان تست عالی است. در واقع، عسل تمام طعم و کیفیت خود را در شکل کریستالی خود حفظ می کند، بنابراین در بیشتر موارد برای پخت و پز می توانید به استفاده از آن به طور معمول ادامه دهید.
با این حال ما همچنین تمایل به بازگشت آن را، به آن عسل طلایی صاف و دوست داشتنی که در اولین خرید آن داشتید درک می کنیم.
روشی که ما برای عسل خام ویتامینه زنبور عسل توصیه می کنیم، روش حمام گرم است. ما قبلاً پیشنهاداتی را خوانده بودیم که شامل مایکروویو، جوشاندن آب و حتی قرار دادن شیشه در ماشین ظرفشویی بود! با این حال همه این روش ها می توانند عسل خام را در معرض دماهای شدید قرار دهند و ما نمی خواهیم خطر قرار دادن عسل خود را در معرض این خطرات قرار دهیم! نه تنها می تواند آنزیم های منحصر به فرد و مواد مغذی طبیعی موجود در عسل خام را از بین ببرد، بلکه می تواند به طعم کلی آن نیز آسیب برساند.
نحوه تبلور زدایی عسل
برای رفع کریستال های عسل، تنها چیزی که نیاز دارید آب گرم شیر آشپزخانه و یک کاسه کوچک است:
بگذارید آب جاری شود تا خوب و گرم شود،
شیشه عسل خود را در کاسه قرار دهید و آب اضافه کنید تا حدود سه چهارم کنار شیشه شود.
با استفاده از یک قاشق چای خوری عسل را به آرامی و به طور مداوم هم بزنید، مطمئن شوید که آب داخل شیشه شما پاشیده نمی شود.
به زودی خواهید دید که فرآیند تبلور شروع به معکوس می کند.
اگر نیاز به استراحت از هم زدن دارید، خوب است که بگذارید مدتی در آب گرم بماند تا مچ دست شما نیز بهبود یابد! اگر بیش از حد سرد شود، ممکن است نیاز به تعویض آب ظرف داشته باشید، اما در نهایت عسل شما به حالت مایع شفاف خود باز خواهد گشت. بسته به اینکه فرآیند کریستالیزاسیون چقدر پیش رفته است، حل شدن کامل تمام کریستال ها ممکن است تا 30 دقیقه طول بکشد.
شاید این سریعترین راه برای برگرداندن عسل به قوام مایع اصلی و زیبای خود نباشد، اما ایمن ترین راه است، هم برای تمام ویتامین ها و مواد مغذی موجود در عسل و هم برای خودتان. اگر آب لوله کشی شما خیلی گرم نباشد، حتی می توانید بچه ها را درگیر آن کنید!
Leave a comment
Log in to post comments
Latest comments