با رعایت 10 عادت ساده روزانه میتوانید عمر طولانیتر و زندگی سالمتری داشته باشید. از تغذیه مناسب تا مدیریت استرس،...
چرا امسال حفظ غلات بیشتر اهمیت دارد؟
ترجمه : تیم تحقیق و توسعه هانیهاب
بیشک فضای حاکم بر زراعت گندم بر سایر بخشهای کشاورزی تاثیر میگذارد. با توجه به اهمیت موضوع هانیهاب مقاله پیتر استین از سایت Feedandadditive ترجمه کرده است.
آینده برای بازارهای غلات در باقیمانده سال 2023 چگونه است؟ نامطمئن، بیثبات و غیرقابل پیشبینی. همگی توصیفگرهای دقیقی به نظر میرسند. از آنجایی که شرایط جوی شدید برداشت امسال را تهدید میکند و پیشبینی میشود که ذخایر در سطوح پایینتر از پیشبینیشده به پایان برسد، کل [فعالان بخش] باید تا حد امکان از غلات در آینده قابل پیشبینی محافظت کند.
دادهها و پویایی بازار از توصیه برای محافظت از ذخایر غلات پشتیبانی میکند. بر اساس گزارش بازار جهانی گندم ING، ذخایر نهایی گندم جهانی برای سال 2022/2023 حدود 268 میلیون تن خواهد بود که پایینترین سطح از سال 2016/2017 است. تولید گندم در اوکراین ضربه بزرگی خورده است زیرا درگیریهای جاری نه تنها بر تولید بلکه بر توانایی صادرات تأثیر گذاشته است. اگرچه ابتکار غلات دریای سیاه امکان صادرات مقادیر بیشتری را فراهم کرد، اما خطرات زیادی برای عرضه همچنان وجود دارد.
در مقابل، شرایط خوب رشد در روسیه نشان میدهد که کشاورزان میتوانند انتظار برداشت رکورد بیش از 90 میلیون تن را داشته باشند. کشاورزان روسیه همچنین توانستهاند به صادرات غلات ادامه دهند و اگرچه سطح آن در مرحله اولیه جنگ بسیار پایین بود، فعالیت صادرات اخیراً افزایش یافته است.
تقاضای بینالمللی برای ذرت همچنان یک نگرانی بزرگ است. شرایط آب و هوایی همیشه در حال تغییر، به ویژه در آرژانتین، کار کشاورزان را برای رسیدن به کاشت دشوار میکند. پیشبینیها مبنی بر دستیابی برزیل به رکورد تولید بین 125 تا 130 میلیون تن میتواند به جبران چالشهای آرژانتین کمک کند. نگرانی در مورد وضعیت فعلی در اوکراین همچنان ادامه دارد، زیرا تولید بسیار کم بوده است و تاخیر در کاشت این عدم اطمینان را بیشتر میکند.
با توجه به در دسترس بودن غلات، کیفیت را نباید فراموش کرد. بسیاری از عوامل کیفیت غیر قابل کنترل هستند، به خصوص زمانی که محصولات هنوز در مزرعه هستند. شرایط آب و هوایی شدید از جمله خشکسالی و بارندگی تاریخی، محیط مناسبی را برای رشد میکروبها، به ویژه کپکها ایجاد میکند. هنگامی که این کپکها تحت استرس قرار میگیرند، مایکوتوکسینها تشکیل میشوند.
آفلاتوکسین B1 در حال حاضر بسیار شایع است و نگرانیهای زیادی را ایجاد میکند. هنگامی که محصولات در حال حاضر در معرض خطر کپک ها و مایکوتوکسینها هستند، قرار دادن آنها در انبار ممکن است خطر توسعه بیشتر میکروب و در نهایت فساد را افزایش دهد. تخمین زده میشود که سالانه 600 میلیون تن غلات در طول مرحله ذخیرهسازی در سراسر زنجیره تامین غلات جهانی از بین میرود.
استراتژیهای حفظ بهینه همراه با مدیریت ذخیرهسازی مؤثر برای حفظ کیفیت دانه، جلوگیری از فساد و حفظ ارزش غذایی محصولات بسیار مهم است. کاهش هدررفت دانه در طول ذخیرهسازی هر ساله میتواند از تلاش کشاورزان برای تغذیه جمعیت رو به رشد حمایت کند.
کیفیت بیش از کمیت
از دست دادن دانه را میتوان در سراسر زنجیره غذایی به دو دسته تقسیم کرد: از دست دادن کمی و از دست دادن کیفی.
هدررفت کمی به تلفات فیزیکی یا قابل اندازهگیری از نظر حجم یا وزن دانه ها اشاره دارد. عواملی مانند ریختن، نشت، تبخیر رطوبت و هجوم آفات یا جوندگان می تواند به طور قابل توجهی بر حجم فیزیکی مواد برداشت شده تأثیر بگذارد. این عوامل به طور مستقیم بر مقدار کل غلات موجود برای تولید خوراک تأثیر میگذارد.
هدررفت کیفی به از دست دادن کیفیت یا بدتر شدن خصوصیات ذاتی دانه ها اشاره دارد. این تلفات شامل تغییر در ارزش غذایی، طعم، بافت، رنگ یا عطر است. هدررفت کیفی معمولاً ناشی از نوسانات دما و رطوبت، رشد کپک یا رشد باکتریها است، به ویژه هنگامی که در معرض هوا قرار میگیرند. در حالی که اندازه گیری تلفات کیفی میتواند دشوارتر از تلفات کمی باشد، اما میتوانند تأثیر فوق العادهای بر مناسب بودن غلات برای مصرف یا فرآوری داشته باشند.
استراتژیهای ذخیره سازی
حفظ سطوح مناسب دما و رطوبت، مدیریت آفات، و به حداقل رساندن هدررفت جابجایی و حمل و نقل، برخی از شیوههای ذخیره سازی مناسب هستند که میتوانند به کاهش تلفات کمی و کیفی در غلات کمک کنند. از آنجایی که سطح ریسک برای گیاهان خاص می تواند بسیار متفاوت باشد، پاسخ به برخی از سوالات تعیین ریسک مهم است.
برخی از سوالاتی که میتواند به تعریف سطح خطر و کاهش خطر مناسب کمک کند عبارتند از:
- شرایط ذخیره سازی فعلی، از جمله دما، رطوبت، و هوادهی چیست؟
– سطوح رطوبت مواد ذخیره شده چقدر است و آیا در محدوده توصیه شده برای نوع خاصی از دانه است؟
- بار میکروبی در توده غلات چقدر است؟
– آیا علائم قابل مشاهده فساد، مانند رشد کپک، بوی بد یا تغییر رنگ در دانه ها وجود دارد؟
- غلات چه مدت ذخیره می شوند؟
پاسخ به این سؤالات به تعیین مؤثرترین استراتژیهای حفظ کمک میکند. صرف نظر از کیفیت دانه هنگام ورود، مهم است که محل نگهداری تمیز و عاری از زباله، خاک، حشرات یا آفاتی مانند جوندگان و پرندگان باشد. هنگام نگهداری غلات پس از بار آلوده، اطمینان از شرایط تمیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است و ممکن است لازم باشد قبل از بارگیری مواد جدید، محل را آماده شود.
دانههای دست نخورده ذخیره شده در یک منطقه خنک و دارای تهویه مناسب کمترین خطر را برای تخریب توسط میکروبها نشان میدهند. هنگامی که دما به بالای 30 درجه سانتیگراد میرسد، میزان فساد میتواند افزایش یابد. بهترین دمای نگهداری برای اکثر غلات بین 10 تا 15 درجه سانتیگراد است. هر بار که دانهها به کار میروند، خطر آسیب به لایه بیرونی محافظ افزایش مییابد. هنگامی که لایه بیرونی ترک خورده یا شکسته میشود، هسته دانه در معرض دید قرار میگیرد و امکان دسترسی آسان تر توسط کپک ها و سایر میکروب ها را فراهم میکند که مواد مغذی آن را مصرف میکنند و ارزش غذایی مورد انتظار را کاهش می دهند.
علیرغم اقدامات احتیاطی، گاهی اوقات غلات با آسیب قابل مشاهده وارد میشوند. برای جلوگیری از رشد بیشتر میکروبهایی که قبلاً وجود دارند، ممکن است لازم باشد دانهها را به سیلو دیگری برای درمان با مخلوط اسیدهای آلی منتقل کنیم. با این حال، توصیه میشود که جابجایی دانههای ذخیره شده به حداقل برسد.
نمونهبرداری منظم و بررسی کیفیت و همچنین نصب سنسورهای رطوبت و دما در سیلوهای ذخیرهسازی میتواند به حمایت از تلاشهای کیفیت دانه کمک کند. نظارت مستمر بر کیفیت دانه مورد نیاز است تا در صورت بروز هرگونه مشکل، اقدامات به موقع انجام شود.
حفظ اسید آلی
کاربرد اسید آلی می تواند به حفظ ارزش غذایی آنها در طول عمر مفید غلات کمک کند. [...] این اسیدهای آلی در نگهداری کوتاه مدت غلات است. [این اسیدها] به عنوان یک ابزار مقرون به صرفه عمل می کند که به تأسیسات ذخیره غلات و فرایندهای خوراک کمک می کند تا میکروب های مضر را به سرعت و به طور کامل کاهش دهند. حتی زمانی که غلات برای مدت طولانی در آسیاب خوراک ذخیره نمی شوند، داده ها نشان می دهد که میکروب ها می توانند در عرض 24 تا 48 ساعت پس از ذخیره سازی به سطوح مضر تکثیر شوند. به خصوص برای سیلوهای ذخیره سازی مسطح یا عمودی با عایق ناکافی، نوسانات دما و تراکم می تواند باعث افزایش سطح رطوبت شود و شرایط مطلوب تری برای رشد کپک ها، مخمرها و باکتری ها ایجاد کند.
نتیجهگیری
[در سال جاری که عمده غلات در جهان و برخی نقاط کشور کیفیت خوبی ندارد] شیوههای مدیریت ذخیرهسازی مناسب برای به حداکثر رساندن عمر ذخیرهسازی دانه ضروری است.
1. درک وضعیت محلی و اجرای شیوههای مدیریت ذخیرهسازی مانند بازرسی منظم، نگهداری و تمیز کردن تاسیسات انبار.
2. بکارگیری روشهای موثر ذخیرهسازی، مانند هوادهی، پرهیز از پر کردن بیش از حد محل نگهداری و حفظ دانهها با مخلوط اسیدهای آلی.
3. نظارت منظم و بررسی کیفیت برای شناسایی مسائل و معرفی زودهنگام مداخلات، برای جلوگیری از تأثیرات مالی
ارسال دیدگاه
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری شوید
آخرین نظرات