با رعایت 10 عادت ساده روزانه میتوانید عمر طولانیتر و زندگی سالمتری داشته باشید. از تغذیه مناسب تا مدیریت استرس،...
آشنایی با درخت کنار
مقدمه
کُنار (نام علمی: Ziziphus spina-christi) نام درخت یا درختچه ای است از خانواده عنابیان. این درخت همیشهسبز یا خزانکننده به ارتفاع ۳ تا ۸ متر است. فرهنگستان زبان برای این درخت نام « کُنار » را برگزیده است. برگهای آن کوچک و قلبی شکل و کشیده با سه رگبرگ برجسته که گوشوارک آن به خار تبدیل شدهاست. ما در این پست سعی کرده ایم مواردی را جمع بندی کنیم که از سرگردانی در دنیای اینترنت رها شوید. اگر زنبوردار هستید به مطالب مورد نظر خود دست یابید و اگر دانشجو یا محقق هستید ضمن بهره بردن از مطالب تهیه شده با ارجاع به منابع ذکر شده می توانید به یک جمع بندی جامع تر برسید. در هر صورت میزبانی از شما در این چند دقیقه را غنیمت می شماریم و شما را به خواندن ادامه مطالب دعوت میکنیم.
اندام های این گیاه مورد استفادهی بشر از دیر باز مورد توجه بشر بوده است. از برگ کُنار، پودر سِدْر گرفته میشود (با درخت سدر اشتباه نشود) که سرشویی گیاهی و ماده اولیه برخی شامپوهاست. در ایران، گاهی به برگ های کوبیده آن «ختمی» هم می گویند که با گل ختمی متفاوت است.. سرشاخه های آن نیز در تغذیه دام قابل استفاده است. میوه های آن شبیه عناب بوده و کمی درشت تر است. این میوه ها هسته دار بوده و البته برخی ارقام فاقد هسته هم در این گونه وجود دارد. این گیاه در زمان گل داشتن، یکی از غول های شهد برای زنبور عسل محسوب می شود که عسل آن در دنیا بسیار با ارزش و دارای خواص شبه دارویی فوق العاده ای است که در دنیا طرفداران زیادی دارد.
این درخت در فارسی و عربی گاهی به نام سدر خوانده می شود. درخت سدر از تیره مخروطیان بوده و شبیه کاج بوده؛ در حالی که درخت کُنار از تیره گلسرخیان است. کُنار بومی نواحی گرمسیری ایران، جنوب و غرب آسیا، آفریقا بوده و خانواده او هم در اروپا و هم در جزایر اقیانوس آرام هم دیده می شود. به طور کلی این گیاه در 13کشور آسیایی و 16کشور آفریقایی زندگی می کند (1). از میوه و برگ درخت در تهیه غذاهای مصر باستان و شیوه های فرهنگی استفاده می شد. این درخت در برخی کشورها در حاشیه خیابان ها، پارک ها و ... کشت می شود. این گیاه به همراه سایر گیاهان کمتر شناخته شده توسط « سازمان بین المللی گیاهان کمتر توجه شده» مورد بررسی و حمایت فکری و تحقیقاتی قرار دارد.

کنار در فرهنگ و فولکور محلی
این درخت، گونه ی رایج در سنت های مسیحی و همچنین مسلمانان به طور مکرر ذکر شده است، و همچنین توسط زائرانی که در طول نسل ها از سرزمین مقدس یهودیان بازدید می کردند، ثبت شده است. بنابراین به گزافه نخواهد بود که این گونه در فولکلور محلی و همچنین طب سنتی تقریباً همه گروههای قومی ساکن در جهان به خوبی عجین شده است.
با توجه به مقاوم بودن به شرایط سخت محیطی، در خشکسالی ها در کنار دامداران و مردمان این مناطق به بقای تمدن بشری کمک کرده است. این گیاه در کتب مقدس مسیحی و قرآن یاد شده و مورد توجه این ادیان قرار داشته است. در انجیل «bramble» یا «thorns» (داوران 9؛ 14-15)، «thorns» (متی 27:27-29) و «crown ، thorn» (یوحنا 19:5) مورد اشاره قرار گرفته است. قرآن دو بار از درخت یاد کرده است (سوره 53 : 13-18؛ سوره 56: 28-32). درخت لوت معمولاً با نام Z. spina-christi شناخته می شود و بر این اساس این گونه در میان مسلمانان خاورمیانه بسیار مورد احترام است.
معرفی اجمالی درخت کنار
کنار (Ziziphus spina-christi) درختی است متوسط و چند ساله، مقاوم به خشکی، با شاخههای سفید متمایل به خاکستری. هنگامی که به طور کامل رشد می کند، درختی باشکوه با تاجی بیضی شکل و منشعب پیچیده است که سایه ایجاد می کند، اما تحت تأثیر سوء مدیریت و مرور بیش از حد، اغلب به صورت درختچه ظاهر می شود. میانگین طول عمر آن 50 تا 75 سال گزارش شده است. بیشتر منابع نشان می دهند که منشأ آن از مناطق صحرا و ساحل آفریقا و خاورمیانه است. این گیاه برای رشد در مناطق خشک، بیابان ها، مناطق نیمه بیابانی، دره ها و ساوانا سازگار است. اغلب در امتداد لبه های حوضچه ها، سواحل رودخانه ها و وادی ها که آب های زیرزمینی در دسترس است رشد می کند. جایی که آب کافی است همیشه سبز است، امابرگریز در فصل خشک در مناطق خشک.
به دلیل میوه های خوراکی، الوار و استفاده به عنوان علوفه دام به طور گسترده کشت می شود، اما به عنوان تثبیت کننده تپه ها نیز استفاده می شود و تمام قسمت های گیاه در طب سنتی استفاده می شود. میوه ها عموماً در مرحله میوه سبز بالغ برداشت می شوند و می توان آنها را در دمای اتاق (27 تا 30 درجه سانتیگراد) به مدت 6 روز نگهداری کرد، اما اگر در دمای 10 درجه سانتیگراد نگهداری شوند، ماندگاری بیشتری دارند (22 روز). میوه ها به صورت تازه یا خشک مصرف می شوند و گاهی اوقات شیرین هستند، اما طعم و بافت آن نسبت به سایر زیزیفوس ها پایین تر است.spp میوه ها در بازارهای محلی خرید و فروش می شوند و منبع مهمی از درآمد خانوار هستند.
گوشت میوه سرشار از کربوهیدرات ها، به ویژه نشاسته، ساکارز، گلوکز و فروکتوز است. همچنین ممکن است آنها را به صورت آرد یا خمیر آسیاب کرده و از آن به عنوان چاشنی یا برای تهیه شیرینی استفاده شود. این درخت یک استعمارگر تهاجمی است که انبوههای خاردار و غیرقابل نفوذی را تشکیل میدهد که پوشش گیاهی بومی را جابجا میکند و با آن رقابت میکند. به دلیل کشت آن به بخش هایی از شمال و مناطق گرمسیری آفریقا و ماداگاسکار معرفی شده است. کنترل آن پس از استقرار بسیار دشوار است و ظرفیت احیا کننده فوق العاده ای دارد. بعلاوه، بذرها دارای یک پوسته چوبی سخت هستند که به آنها اجازه می دهد برای مدت طولانی زنده بمانند. Z. spina-christi به عنوان پایه برای پیوند ارقام Z. mauritiana استفاده شده است.
زیست بوم و سازگاری شگفت انگیز کنار
در برخی نقاط دنیا در دره هایی تا ارتفاع 500 متری رشد می کند. میوه های رسیده خوراکی هستند. دانه، که در یک شکل چوبی و کوچک قرار دارد، توسط جانوران باز شده و خورده می شود.
Ziziphus spina-christi درختی است متوسط و چند ساله، مقاوم به خشکی، با شاخههای سفید متمایل به خاکستری. هنگامی که به طور کامل رشد می کند، درختی باشکوه با تاجی بیضی شکل و منشعب پیچیده است که سایه ایجاد می کند، اما تحت تأثیر سوء مدیریت و چرای بیش از حد، اغلب به صورت درختچه ظاهر می شود. میانگین طول عمر آن 50 تا 75 سال گزارش شده است. بیشتر منابع نشان می دهند که منشأ آن از مناطق صحرا و ساحل آفریقا و خاورمیانه است. این گیاه برای رشد در مناطق خشک، بیابان ها، مناطق نیمه بیابانی، دره ها و ساوانا سازگار است. اغلب در امتداد لبه های حوضچه ها، سواحل رودخانه ها و وادی ها که آب های زیرزمینی در دسترس است رشد می کند. جایی که آب کافی است همیشه سبز است، اما برگریز در فصل خشک در مناطق خشک.
این گیاه مقاوم به خشکی بوده، بسیار مقاوم در برابر گرما است و در مناطق بیابانی با بارندگی سالانه حتی 100 میلی متر یافت می شود. لبههای حوضچه ها، رودخانهها و سواحل وادی را که آب زیرزمینی در دسترس است ترجیح میدهد. می تواند تا 2 ماه و 8 تا 10 ماه در فصل خشک در برابر قطع آب مقاومت کند. این یک گیاه استعمارگر تهاجمی است که بیشه های خاردار و غیرقابل نفوذ را تشکیل می دهد.


طبقه بندی علمی درخت کُنار
سلسله مراتب گیاهی
- سرسلسله: یوکاریوت
- سلسله: گیاهان
- شاخه: اسپرماتوفیتا
- زیرشاخه: گیاهان گلدار
- رده: دولپه ایها
- زیررده: نو رزیدها
- راسته: گلسرخسانان
- خانواده: عنابیان
- جنس: Ziziphus (کنار)
نامهای علمی
نام اصلی:
Ziziphus spina-christi (L.)
سایر نامها:
- Rhamnus spina-christi L.
- Ziziphus spina-christi var. aucheri (Boiss.) Qaiser & Nazim.
- Ziziphus spina-christi var. spina-christi L.
ویژگیهای گیاه
گونه نماد: عناب


فنولوژی کُنار
زیست گردی یا پدیده شناسی (فنولوژی) یکی از جنبه های مهم اکولوژیکی گیاهان است، که هدف آن تعیین زمان وقوع پدیده های زیستی تحت تاثیر عوامل اقلیمی است. که در مدیریت مهاجرت زنبورداری نقش اساسی دارد. این بخش، از مطالعات جهرمی و همکاران در سال 1391 در استان فارس تقدیم می شود. که مشابه با سایر مناطق ایران است البته با کمی تفاوت ها که قابل استفاده برای زنبورداران است.
مراحل فنولوژیک گونه های مختلف خانواده زیزیفوس، همانند کنار و رمیلک از قبیل ظهور جوانه، برگ، تاریخ باز شدن جوانه گل و زمان شروع میوه دهی در هر سال دو بار تکرار می شود (جهرمی و همکاران، 1391). اما با توجه به اختلافات رویشگاهی، تفاوت هایی مشاهده می شود . برای مثال در خنج باز شدن جوانی برگ کنار یکی از اواسط اسفند تا نیم اول تیر، اوایل فروردین تا اوایل تیر و دیگری از نیمه دوم مرداد تا اواخر شهریور رخ می دهد. باز شدن جوانه گل از اوایل اردیبهشت تا اواخر خرداد و از اواخر مرداد تا نیمه دوم شهریور اتفاق می افتد. میوه دهی از اواخل اردیبهشت تا مهر ادامه می یابد. میوه ها از اوایل تیر تا اوایل مهر می رسند. ریزش میوه هاز اواخر شهریور تا اواسط آذر اتفاق می افتد و بالاخره از اواسط آذر تا نیمه اسفند فعالیت گیاهی و رشد تقریباً متوقف می شود. در منطقه فراشبند نیز پدیده های فنولوژیک گونه های کنار در هر سال دوبار تکرار می شود. لیکن به طور کلی کمی دیرتر از خنج شروع شده و کمی زودتر خاتمه می یابد. اما در ممسنی برخی از مراحل فنولوژیک گونه های کنار کمی دیرتر از منطقه فراشبند شروع شده و برخی دیگر از مراحل کمی زودتر از آن منطقه خاتمه می یابد.
پدیده های فنولوژیک گونه رملیک نیز در هر سه منطقه تا حدود زیادی شبیه کنار بوده و در هر سال دو بار تکرار می شود. در خنح باز شدن برگ رملیک یک بار از اواسط اسفند تا اوایل تیر و باردیگر ار اواخر مرداد تا اوایل مهر اتفاق می افتد. باز شدن جوانه گل از نیمه ی اول اردیبهشت تا نیمه دوم خرداد و از اواسط مرداد تا اواخر شهریور رخ می دهد. میوه دهی از اوایل خرداد تا اواسط تیر و همچنین از اوایل شهریور تا نیمه اول مهر ادامه پیدا می کند. میوه ها از اواسط تیر تا اوایل مهر می رسند. ریزش میوه از اوایل مهر تا اوایل دی اتفاق می افتد و بالاخره از اواسط دی تا نیمه دوم اسفند دورهی خزان و رکود گیاه می باشد. در فراشبند پدیده های فنولوژیک گونه رملیک نیز تا حدودی زیادی شبیه خنج بوده و در هر سال دوبار تکرار می شودو و تنها این پدیده ها کمی دیرتر اتفاق می افتد.

بررسی شهد و گرده کنار از نگاه زنبورداری
سهم یک گیاه زنبور عسل در تولید عسل نه تنها به فراوانی آن بلکه به کیفیت و کمیت شهد آن نیز بستگی دارد. علاوه بر این، تمام شهد تولید شده توسط گل ها در دسترس زنبورهای عسل نیست. حتی اگر در دسترس باشد، مقدار و غلظت شهد از گیاهی به گیاه دیگر و در طول زمان متفاوت است. بر اساس مطالعات دقیق در مورد پویایی ترشح شهد و میزان و غلظت قند آن، امکان تخمین پتانسیل تولید عسل برخی از گیاهان مهم عسل امکان پذیر است.
خانباش (2003) تلاش کرد تا عملکرد عسل در هر درخت کنار را بر اساس تعداد کلنی های نگهداری شده در دره های منتخب، تراکم درخت کنار در دره ها و میزان عسل بدست آمده از دره ها تخمین بزند. او میانگین عملکرد عسل را 3.5 تا 5.8 کیلوگرم در هر درخت کنار محاسبه کرد. علاوه بر این، کیسار و شمیدا (2009) اهمیت نسبی کنار را ارزیابی کردند و گزارش کردند که این گونه مقدار زیادی شهد ترشح می کند. به طور کلی، بیشتر گل های کُنار در اوایل صبح قبل از ساعت 06:00 باز می شوند. بساک ها بین ساعت 06:00 و 10:00 قبل از اینکه کلاله کاملاً پذیرا شود شروع به جدا شدن کردند. کلاله بین ساعت 14:00 تا 18:00 شروع به براق شدن و پذیرا شدن می کند. سپس در نتیجه لقاح یا پیری یا پایان پذیرایی، کلاله قهوه ای می شود (در مورد اجزای مختلف اینجا را لمس کنید).
در این گیاه ترشح شهد از روز باز شدن گل (قبل از ساعت 06:00) شروع می شود. ترشح شهد از ساعت 10:00 تا 18:00 به اوج خود می رسد و مشاهده می شود که در روز دوم پس از باز شدن با سرعت کاهشی ادامه می یابد. مدت نسبتاً طولانی ترشح شهد می تواند سازگاری گیاه برای اطمینان از گرده افشانی گل ها با جذب گرده افشان های هدف باشد. در این مدت شهد چسبناک روی دیسک را در برخی از گلها کاملاً پوشانده است. در اثر رطوبت کم و دماهای بالا بین ساعت 14 تا 18، شهد چسبناک کاملاً خشک شده و روی سطح گل ها به قند بلوری تبدیل می شود. ترشح شهد تا ظهر روز دوم ادامه داشته، اما سرعت ترشح به تدریج کاهش می یابد. در پایان روز دوم گلها معمولا پژمرده می شوند، اما نمی ریزند.
مقدار مواد قندی شهد کنار
در مطالعات تفاوتهایی در میزان ترشح قند شهد در میان درختان و همچنین در بین گلهای درون درخت یک درخت دیده شده است. در پژوهشی برای گلهایی که شهد آنها هر 4 ساعت یکبار حذف می شود، میانگین جرم قند تولید شده در هر گل 0.54±0.79 میلی گرم (محدوده 0.09-2.48 میلی گرم) بود. برخی از درختان مقادیر قابل توجهی قند بیشتری نسبت به دیگران ترشح می کنند . توده قند شهد بین ساعت 10:00 تا 14:00 در برخی درختان افزایش می یابد، و لیکن در برخی درختان کاهش می یابد.
تبلور سریع قند گل کُنار
تبلور سریع قند شهد عمدتاً به مورفولوژی گل و عوامل محیطی نسبت داده می شود. گل های کُنار صفحه های باز و بدون لوله کرولا هستند. شهد آزادانه در معرض عوامل جوی خارجی و به ویژه در معرض تبخیر سریع همراه با دمای بالا (30-45 درجه سانتیگراد) و رطوبت نسبی کم قرار دارد. تأثیر زیاد رطوبت کم و شرایط گرم و خشک بر میزان و غلظت قند شهد توسط ماچوکانوویچ و همکاران گزارش شده است (2004). یک همبستگی مثبت بین دما و جرم شهد ترشح شده در دورههای 4 ساعت از روز ممکن است نشاندهنده سازگاری بالای گیاه با اقلیمهای گرم باشد. تحمل حرارت کُنار توسط اوروا و همکاران گزارش شده است (2009). متبلور شدن شهد روی سطح گل ممکن است بر جمع آوری کارآمد شهد توسط گرده افشان های قانونی از جمله زنبورهای عسل تأثیر منفی بگذارد. در نتیجه، در چنین دماهای بالا و رطوبت کم، مقدار شهد موجود برای زنبورها و همچنین مقدار عسلی که می توان به دست آورد، کمتر از پتانسیل تخمینی تولید شهد گیاه کُنار خواهد بود. در این راستا علیرغم وجود قند شهد متبلور فراوان بر روی گلهای کنار و همچنین وجود کلنیهای زنبور عسل در نزدیکی درختان، معمولاً هیچ زنبور عسلی در بعدازظهر بین ساعت 14 تا 18 مشاهده نمی شود.
پتانسیل تولید عسل درخت کُنار
درختان کُنار، دارای تاج بزرگ و شاخه های ضخیم هستند و تعداد زیادی گل کوچک در هر درخت تولید می کنند. میانگین تعداد گل آذین در متر مربع برای سطح سایبان 1873.2 بود. معمولاً تعداد گل در یک درخت متعادل در هر گل آذین 17 تا 29 گل است. بنابراين ميانگين تعداد گل در متر مربع از سطح تاج پوشش 43083 گل است. از آنجایی که میانگین توده قند در هر گل 0.79±0.54 میلی گرم است، کل قند قابل تولید در هر متر مربع تاج پوشش 34.036 گرم تخمین زده می شود. متوسط سطح تاج درخت کنار 87.5 متر مربع (محدوده 52.9 متر مربع- 125.4 متر مربع) بود. بر اساس این برآورد، میانگین توده شکر تولیدی در هر درخت حدود 2.978 کیلوگرم (محدوده 1.80 کیلوگرم - 4.268 کیلوگرم) بود
با توجه به اینکه 1 کیلوگرم عسل با رطوبت 18 درصد (وزنی/وزنی) حاوی 820 گرم قند کل محلول است، میانگین توده قند تولید شده توسط یک درخت (2.978 کیلوگرم) تخمین زده می شود که 3.6 کیلوگرم عسل تولید کند (محدوده 2.2 - 5.2). کیلوگرم). با توجه به اینکه مساحت زمین مورد نیاز برای هر درخت کُنار با توجه به فاصله بین درختان حدود 40 متر مربع است، تعداد کل درختان کُنار در هر هکتار حدود 250 اصله است. سطح در هر فصل گلدهی حدود 900 کیلوگرم (محدوده 550 کیلوگرم - 1300 کیلوگرم) خواهد بود. در صورت بارندگی، درختان کُنار دو بار در سال (شهریور تا آبان و اردیبهشت تا تیرماه) گل می دهند، بنابراین میزان عسلی که در سال به دست می آید بسیار بیشتر از مقدار تخمین زده می شود.
در شرایط طبیعی حداکثر میزان ترشح شهد در زمان هایی که میانگین دما بالا همچون 45 درجه سانتیگراد بود مشاهده می شود. چنین دماهای بالا همراه با رطوبت کم هوا منجر به غلظت سریع و تبلور شهد در سطح گل می شود.

موارد استفاده از درخت کُنار
کنار به عنوان غذا، علوفه، سوخت، نوشیدنی، الوار، دارو و همچنین به طور گسترده ای برای محافظت در برابر فرسایش خاک و به عنوان درخت سایه دار استفاده می شود. به عنوان تثبیت کننده تپه ها نیز استفاده می شود و تمام قسمت های گیاه در طب سنتی استفاده می شود.
فضای سبز
با توجه به سبز بودن و دارا بودن گل دو بار در سال، این گیاه در مناطق خشک و گرم به عنوان یک گیاه مقاوم و زیبا مورد توجه کشورهای مختلف قرار گرفته است. گونه های مختلف کنار متناسب با اقلیم هر منطقه در پارک ها، فضای سبز و یا کنار خیابان ها و بلوارها کشت می شود. این گیاه سبزی و زیبایی را به مردمان این مناطق هدیه می دهد.
میوه کنار
میوه ها عموماً در مرحله میوه سبز بالغ برداشت می شوند و می توان آنها را در دمای اتاق (27 تا 30 درجه سانتیگراد) به مدت 6 روز نگهداری کرد، اما اگر در دمای 10 درجه سانتیگراد نگهداری شوند، ماندگاری بیشتری دارند (22 روز). میوه ها به صورت تازه یا خشک مصرف می شوند و گاهی اوقات شیرین هستند، اما طعم و بافت آن نسبت به سایر زیزیفوس ها پایین تر است.spp میوه ها در بازارهای محلی خرید و فروش می شوند و منبع مهمی از درآمد خانوار هستند.
اما میوه آن متفاوت است، زیرا مسطح نیست، بلکه گرد و قرمز است، و به اندازه میوه سرو خاردار یا کمی بزرگتر است، دارای هسته ای است که با میوه آن خورده نمی شود. میوه معمولا در شکل های مختلف و همچنین در برخی محصولات تخمیری به کار می رود.

تغذیه دام
اين گياه پس از كاشت به مراقبت اندكی به لحاظ آبياري و جلوگيری از چراي مفرط دام نياز دارد. اين گونه، از منظرهاي مختلفي ازجمله داشتن خواص دارويی، غذايی، اقتصادی، حفاظت خاک و تأثير بر مسائل زيست بوم منطقه، قابل توجه و بررسی است. لذا توسعه كشت اين درخت در مناطق جنوبی كشور توجيه پذير می باشد(منبع). برگ كنار، پروتئين خام بيشتر و الياف خام كمتري نسبت به گياهان خانواده گندميان دارد. در پژوهشی مصرف ماده خشك، قابليت هضم و وزن بدن، با مصرف برگ كنار به طور معنی داري افزايش يافت كه نشان می دهد برگ كنار می تواند به عنوان مكمل خوراكی،درفصل خشك استفاده شود.
در قسمتي از هند و آفريقاي شمالي، برگ هاي كنار به عنوان خوراک گوسفند و بز استفاده می شود. عمدتا برگ های آن شامل مقادیر قابل توجهی پروتئین و برخی گونه های آن در آفریقا در نیجریه منبع اسیدهای چرب ضروری در تغذیه نشخوارکنندگان بوده و به عنوان مکمل پروتئینی مورد استفاده قرار گیرد.
خواص دارویی
از دیرباز در طب سنتی از کنار برای درمان برخی از بیماری ها مانند اختلالات گوارشی، ضعف، شکایات کبدی، چاقی، ناراحتی های ادراری، دیابت، عفونت های پوستی، بی اشتهایی، تب، فارنژیت و ... استفاده می شده است. برونشیت، کم خونی، اسهال و بی خوابی (هان و پارک، 1986). برگ ها به صورت موضعی روی زخم ها استفاده می شود و از ریشه ها برای درمان و پیشگیری از بیماری های پوستی استفاده می شود (ادزو و همکاران، 2001). دانه ها آرام بخش هستند و گاهی با دوغ مصرف می شوند تا حالت تهوع، استفراغ و دردهای شکمی مرتبط با بارداری را متوقف کنند (کاریا، 1998). برگ ها به صورت ضماد استفاده می شوند و در ناراحتی های کبدی، آسم و تب مفید هستند (مایکل, 2002). همچنین گزارش شده است که عصاره کُنار دارای اثر محافظتی در برابر آفلاتوکسیکوزیس (عبدالوهب و همکاران،2007) و خواص ضد بارداری در موش صحرایی بوده و اثر آرام بخشی بر سیستم عصبی مرکزی دارد. فلاونوئیدها، آلکالوئیدها، تری ترپنوئیدها، ساپونین ها، لیپیدها، پروتئین ها، قند آزاد و موسیلاژ اصلی ترین ترکیبات مهم مشخص شده در این گیاه هستند (ادوزو و همکاران, 2003). مواد گیاهی ارزان هستند و به طور قابل توجهی به بهبود سلامت انسان از نظر درمان و پیشگیری از بیماری ها کمک می کنند (اوکوکو و اوروامبو، 2008). گیاهان به عنوان غذا و دارو مفید بوده اند و تعداد کمی از آنها به ویژه گیاهان دارویی آفریقایی مورد مطالعه قرار گرفته اند (اباکالا و همکاران، 2010). آنها حاوی ویتامین های مورد نیاز بدن انسان برای زندگی سالم هستند ( جیموه و همکاران، 2008). از مطالعات دارویی فعلی، کاربردهای دارویی اضافی Z. spina-christi فعالیت های ضد قارچی، ضد باکتریایی، ضد درد، آنتی اکسیدانی، ضد دیابتی، ضد پلاسمودیال، ضد شیستوزومیازیس، ضددرد و ضد تشنج را در میان دیگران نشان داده است ( ادزو و همکاران، 2001، 2011؛ آبالکا و همکاران، 2011؛ ادزو و هارونا، 2007).
کاربردهای درمانی درخت کُنار به صورت خلاصه
درخت کُنار از دیرباز در طب سنتی ملل مختلف به عنوان یک داروی چندکاربرد شناخته شده است. تحقیقات علمی اخیر بسیاری از این خواص را تأیید کردهاند.
مصارف سنتی
- درمان اختلالات گوارشی و دردهای شکمی
- مدیریت دیابت و کنترل قند خون
- درمان عفونتهای پوستی و التیام زخمها
- کاهش تب و علائم سرماخوردگی
- رفع بیخوابی و اضطراب
- درمان کمخونی و ضعف عمومی
ترکیبات مؤثر
یافتههای پژوهشی
اثر محافظت کبدی در برابر آفلاتوکسیکوزیس
عبدالوهب و همکاران، 2007خواص ضد میکروبی و ضد قارچی
ادزو و همکاران، 2003فعالیت ضد دیابتی و آنتیاکسیدانی
اوکوکو و اوروامبو، 2008مطالعات مدرن خواص ضد درد، ضد تشنج، ضد مالاریا و ضد شیستوزومیازیس را نیز تأیید کردهاند.
عسل کُنار: اکسیر سلامتی خاورمیانه
عسل تولید شده از گلهای درخت کُنار، یکی از نادرترین و باکیفیتترین عسلهای جهان محسوب میشود که خواص درمانی استثنایی آن مورد تأیید پژوهشهای علمی قرار گرفته است.

در مقایسه با عسل مانیوکا
- ✓ خاصیت ضدالتهابی قویتر
- ✓ فعالیت ضد میکروبی مشابه
- ✓ آنتیاکسیدانهای بیشتر
۱۱ خاصیت درمانی اثباتشده عسل کُنار
ضد انگل و کرم
کمک به دفع انگلهای روده و معده
سلامت قلبی
بهبود گرفتگی عروق و گردش خون
تقویت حافظه
افزایش عملکرد شناختی مغز
تقویت ایمنی
تقویت سیستم دفاعی بدن
ضد عفونت
مبارزه با عفونتهای باکتریایی
محافظ کبد
حفاظت از سلولهای کبدی


ارسال دیدگاه
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری شوید
پستهای مرتبط


آخرین نظرات