کشف کنید چگونه میتوانید مراسم عروسی خود را با الهام از زیباییهای طبیعت و فرهنگ غنی ایرانی طراحی کنید. از تمهای...
عسل در ساخت تراشه های کامپیوتری؟!
آیا عسل می تواند راه حلی برای کمبود جهانی نیمه هادی ها ارائه داده و به کاهش زباله های الکترونیکی در این فرآیند کمک کند؟ یک مطالعه جدید در ایالات متحده نشان می دهد که می توان از عسل برای ساخت یک تراشه کامپیوتری سازگار با محیط زیست استفاده کرد که می تواند داده ها را با تقلید از مغز انسان پردازش و ذخیره کند.
سیستمهای موسوم به نورومورفیک که توسط برخی دانشمنان به عنوان آینده محاسباتی ستایش میشود، بسیار سریعتر بوده و انرژی بسیار کمتری نسبت به رایانههای سنتی مصرف میکنند. اکنون مهندسان دانشگاه ایالتی واشنگتن (WSU) یک راه برای ارگانیک کردن آنها نیز نشان داده اند. آنها دریافتند که می توان از عسل برای ساختن ممریستور استفاده کرد - جزیی شبیه به ترانزیستور که نه تنها می تواند داده ها را پردازش کند بلکه می تواند [این داده ها را] در حافظه نیز ذخیره کند. فنگ ژائو، دانشیار دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر WSU و نویسنده این مطالعه گفت: "این یک دستگاه بسیار کوچک با ساختاری ساده است، اما عملکردهای بسیار مشابهی با یک نورون انسانی دارد." این بدان معناست که اگر بتوانیم میلیونها یا میلیاردها از این ممریستورهای عسل را با هم ادغام کنیم، میتوان آنها را به یک سیستم نورومورفیک تبدیل کرد که بسیار شبیه به مغز انسان عمل میکند.
تقلید از مغز انسان
این یافته ها در شماره ماه گذشته مجله فیزیک دی منتشر شد، اما این هفته توسط دانشگاه ایالتی واشنگتن اعلان عمومی شد. برای این مطالعه، محققان عسل را به شکل جامد پردازش کردند و آن را بین دو الکترود فلزی قرار دادند تا سیناپس انسان را تقلید کنند - فضای کوچکی از فضای بین دو نورون که در آن اطلاعات از یکی به دیگری منتقل می شود. آنها دریافتند که ممریستور عسل زیست تخریب پذیر می تواند سیناپس های انسان و توانایی آنها را برای روشن و خاموش کردن خیلی سریع و در عین حال حفظ برخی اطلاعات تقلید کند.
آنها ممریستور عسل را به اندازه عرض یک موی انسان ساختند. در آینده، تیم قصد دارد آنها را در مقیاس نانو توسعه دهد، حدود 1/1000 موی انسان، و میلیونها یا حتی میلیاردها را با هم جمع کند تا یک سیستم محاسباتی نورومورفیک کامل بسازد. مغز انسان بیش از 100 میلیارد نورون با بیش از 1000 تریلیون سیناپس یا اتصال در میان آنها دارد. تیم توضیح داد که هر نورون میتواند دادهها را هم پردازش و هم ذخیره کند، که باعث میشود مغز بسیار کارآمدتر از رایانههای سنتی باشد، و توسعهدهندگان سیستمهای محاسباتی نورومورفیک قصد دارند آن ساختار را تقلید کنند . چند شرکت، از جمله اینتل و آیبیام، قبلاً تراشههای نورومورفیک را منتشر کردهاند که معادل بیش از 100 میلیون "نرون" در هر تراشه دارند، اما این عدد هنوز به عددی در مغز نزدیک نشده است.
عسل فاسد نمی شود. این بدان معناست که این تراشه های کامپیوتری برای مدت طولانی بسیار پایدار و قابل اعتماد خواهند بود. فنگ ژائو - دانشیار دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر دانشگاه ایالتی واشنگتن
"تجدید پذیر و زیست تخریب پذیر"
ژائو و تیمش همچنین به دنبال استفاده از پروتئین ها و سایر قندها مانند قندهای موجود در برگ های آلوئه ورا هستند، اما او پتانسیل قوی را در عسل می بیند. او گفت: "عسل فاسد نمی شود." عسل رطوبت بسیار کمی دارد، بنابراین باکتری ها نمی توانند در آن زنده بمانند. این بدان معناست که این تراشههای کامپیوتری برای مدت طولانی بسیار پایدار و قابل اعتماد خواهند بود. محققان میگویند تراشههای ممریستور عسلی که آنها تولید کردهاند باید سطوح پایینتری از گرمای تولید شده توسط سیستمهای نورومورفیک را که به اندازه رایانههای سنتی داغ نمیشوند، تحمل کند. ژائو گفت: نکته مهم این است که ممریستورهای عسل با «ایجاد سیستمهای نورومورفیک تجدیدپذیر و زیست تخریبپذیر» به کاهش ضایعات الکترونیکی کمک میکنند. او گفت: «وقتی بخواهیم دستگاههایی را با استفاده از تراشههای کامپیوتری ساخته شده از عسل دور بریزیم، میتوانیم به راحتی آنها را در آب حل کنیم. او هشدار داد که این همچنین به این معنی است که درست مانند رایانه های معمولی، کاربران همچنان باید از ریختن قهوه خود روی آنها اجتناب کنند.
عسل فاسد نمی شود. این بدان معناست که این تراشه های کامپیوتری برای مدت طولانی بسیار پایدار و قابل اعتماد خواهند بود. فنگ ژائو -دانشیار دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر دانشگاه ایالتی واشنگتن
منبع: euronews.com
ارسال دیدگاه
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری شوید
آخرین نظرات