عسل نمدار یا عسل لیندن، عسل خوشمزه درختان سر به فلک کشیده نمدار است. درخت نمدار با شهد بالا و گرده خود پیش ساز عسلی است که زنبور عسل با فرآوری آن خواص فوق العاده ای به آن می دهد. این عسل طرفداران زادی را دارد. عسلی واقعاً خوشمزه و نرم و ...
ساکارز : زیر 3 درصد
رطوبت : 16-20 درصد
رنگ : رنگ سفید، زرد کمرنگ و البته در برخی موارد مایل به قرمز
شیرینی : متوسط
انواع عسل های ما
نام عسل | گل غالب | منطقه برداشت | رنگ | پرطرفدار |
---|---|---|---|---|
جنگل | گل درختان و بوته های جنگلی | جنگل های استان گلستان | قهوه ای - زرد | 8 |
نمدار | گل درختان و بوته های جنگلی و درخت نمدار | جنگل های استان گلستان | زرد تا قهوه ای | 9 |
گشنیز | گیاهان مزرعه ای و گل گشنیز | استان همدان | قهوه ای متمایل به سبز | 10 |
کُنار | گل های منطقه جنوب و درخت کندر یا سدر | استان بوشهر | قهوه ای | 9 |
زعفران | گل های زعفران | استان خراسان جنوبی | قهوه ای مایل به قرمز | 10 |
گون | گل های دشت ها و گون | استان سمنان | کهربایی | 8 |
آویشن | گل های دشت و آویشن | کوه پایه های البرز و سبلان | قرمز | 10 |
مرکبات | گل های بهارنارنج، پرتقال، نارنگی و ... | باغات مرکبات شمال | زرد روشن | 8 |
ترنجبین | بوته های خارشتر | سمنان و شمال گلستان | قهوه ای تیره | 6 |
خارشتر | گل های خارشتر | سمنان و شمال گلستان | زرد روشن | 8 |
زرین | گل های جنگلی، جنوب و شمال ایران | استان بوشهر، گلستان | قهوه ای روشن | 10 |
ابتدا باید ریلکس باشید و به ذائقه خود دقیق بیاندیشید. شما چه طبعی را دوست دارید؟ این اول راه است.
دوم اینکه به مقاله «راهنمای کامل طبع شناسی عسل » در دانشنامه هانی هاب مراجعه کنید.
سوم راهی سومی که می توانید انتخاب کنید مشاوره با ما و یا متخصصان در این زمینه است. و لیکن این شما هستید که انتخاب می کنید.
البته در انتخاب عسل وسواس به خرج ندهید. فقط اگر بیماری خاصی دارید با پزشک خود مشورت کنید.
عسل نمدار عسلی است که از درختی به نام نمدار به دست می آید. درخت نمدار یکی از درختان هیرکانی است. این درخت شهد فراوانی تولید می کند. برای بهره مندی از این عسل، زنبورداران شمال کشور با هم رقابت می کنند. سالانه مناطق جنگلی دارای درخت نمدار مملو از جمعیت زنبورهایی است که با همکاری زنبوردان و اداره کل منابع طبیعی مستقر شده اند. معمولاً این عسل به دلیل واقع شدن در منطقه جنگلی و نوع شهد درخت نمدار و سایر گیاهان جنگلی نرم تر بوده و کمی شل تر از سایر عسل هاست. و لیکن عسل خام و حرارت ندیده آن برای درمان سرماخوردگی و سرفه فوق العاده موثر است.
این عسل مقوی جنسی بوده و با تقویت سیستم ایمنی بدن، آن را برای مواجهه با ناهنجاری های متابولیکی و میکروب های بیماری زا مقاوم می کند. این عسل در کشورهای دیگر نیز تولید می شود و طرفداران خاص خود را دارد. معمولا افرادی که از عسل نمدار استفاده می کنند سیستم ایمنی قوی دارند و کمتر به بیماری مبتلا می شوند.
عسل نمدار ضد سرماخوردگی ، دود دادن، سرفه ، تب ، سایر اختلالات دستگاه تنفسی بوده ضد التهاب، موثر در کاهش فشار خون بالا، در تسکین سردرد (به ویژه میگرن) موثر است. این عسل ادرار آور (تولید ادرار را افزایش می دهد)، ضد اسپاسم (اسپاسم عضلات صاف را در طول دستگاه گوارش کاهش می دهد) و آرام بخش قوی است.
درخت نمدار
عسل لیندن یک عسل تک گل است که در آسیا، آمریکای شمالی و اروپا تولید می شود. این عسل در اصل در همه این مکانها یکسان است اما دارای سه نام متفاوت است. عسل چوب باس ، عسل لیمو و عسل چوب. در آمریکای شمالی، باس وود (Basswood) نامیده می شود ، در انگلستان آن را آهک می نامند (اغلب به این دلیل که گلها سبز مایل به زرد هستند) و در سایر نقاط جهان از آن به عنوان لیندن و در ایران عسل نمدار یا به اشتباه عسل نرمدار یاد می کنند.
از آنجا که این یک عسل رنگ روشن است ، مردم از این که این عسل دارای طعم و عطر قوی است، تعجب می کنند. برخی می گویند در ابتدا بوی چوبی می دهد و سپس رایحه نعناع و منتول را تشخیص می دهند. طعم عسل لیندن شیرین ، تند و کمی تلخ است. و در صورت نگهداری بیشتر به ترشی می گراید.
فواید عسل نمدار چیست؟
<شما در حال مطالعه خواص یکی از بهترین و خوشمزه ترین عسل های ایران هستید. این عسل واقعا خوشمزه است. طعم عالی و فوق العاده ای که این درخت به عسل آن می دهد آن را به یکی از پرطرفدارتین عسل های ایران تبدیل کرده است. عسل نمدار یک عسل نرم و پرخاصیت است. شاید با گذشت زمان به دلیل رطوبت بالاتر این عسل که مختص مناطق جنگلی است، به ترشی گرایش پیدا کند. ما فقط تعدادی از خواص ثابت شده و گزارش شده توسط مشتریان و مصرف کنندگان را تقدیم حضور می کنیم. با مصرف عسل نمدار طبیعی، شما اثرات آن را در بدن خود مشاهده خواهید کرد.
التیام زخم ها و سوختگی ها
کاهش مدت زمان اسهال
جلوگیری از ریفلاکس اسید معده
مبارزه با عفونت ها
تسکین علائم سرماخوردگی و سرفه
سرشار از آنتی اکسیدان (نیک ویکز و همکاران، 2021)
کاهش تری گلیسرید
سطوح بالاتر اسیدهای آمینه و مواد معدنی
و...
کیائو و همکاران (2020) متیل سیرینگات، اسید فازیک و لیندنین (4-(2-hydroxypropan-2-yl) cyclohexa-1,3-diene-1-carboxylic acid) را به عنوان مواد شیمیایی گیاهی خاص یا منحصر به فرد از کلزا، اقاقیا و عسل نمدار کشف کرد. . متیل سیرینگات و لیندنین فراوان ترین ترکیبات در عسل کلزا و لیندن بودند. همچنین میانگین محتوای آنها به 10.44 و 21.25 میلی گرم رسید
چرا عسل خام
عسل خام عسلی است که حرارت ندیده است. این عسل با عسل نرسیده متفاوت است. عسل نارس عسلی است که پس از پوشاندن لایه نازکی از موم بلافاصله عسل برداشت می شود. این عسل یک عسل نارس است و هنوز نرسیده است. و لیکن عسل خام عسل کاملی است که پس از برداشت حرارت نمی بیند. شاید سوالی مطرح باشد که چرا باید عسل را حرارت داد؟! برخی افراد از روی ناآگاهی یا از روی سودجویی نسبت به حرارت دادن عسل رس بسته یا کریستاله اقدام می کنند. این کار ضمن منعقد کردن پروتئین های عسل، اسیدهای آمینه و ... را از بین می برد. و در مواردی تولید هیدروکسی متیل فورفورال می کند. این ماده یک ماده سمی است. بدین دلایل ما عسل را حرارت نمی دهیم. عسلی که رس بست یا کریستاله شد احتمال قوی عسل طبیعی است. از این رو هیچ گاه وقتی که عسل رس بست آن را به عنوان عسل تقلبی تلقی نکنید.
عسلی که تبدیل به رس بسته یا متبلور شده است احتمالاً عسل طبیعی است. بنابراین هرگز آن را عسل تقلبی در نظر نگیرید که کریستاله نمی شود. لطفا عسل کریستالیزه را نجوشانید یا داغ نکنید! اگرچه برای بدست آوردن عسل مایع می توانید تا 48 درجه سانتیگراد گرم کنید. ما قویاً توصیه می کنیم که عسل خام را در آب داغ یا چای داغ حل نکنید. البته حل کردن عسل در آب سرد سخت است. توصیه می کنیم عسل خام کریستاله را در آب ولرم حل کنید و سپس کمی آب سرد به آن اضافه کنید تا با رغبت بیشتری بنوشید.
طریقه مصرف: این عسل را به چند صورت می توان مصرف کرد. یا به صورت شربت عسل با مخلوط کردن با مقداری آب با دمای اتاق یا با کمی نان ترجیحا سنگگ یا نان تست می توانید مصرف کنید. این عسل را در دسرها، و انواع غذاهایی که نیاز به شیرین کننده طبیعی دارند می توانید استفاده کنید.
دوز مصرف:روزانه 20 گرم یا یک قاشق- البته اگر فعالیت بدنی بالایی از جمله ورزش یا فعالیت جنسی دارید می توانید از این عسل بیشتر مصرف کنید. و لیکن به خاطر داشته باشید مصرف مداوم کربوهیدرات های سهل الهضم خطر چاقی را می تواند در بر داشته باشد.
نکته مهم: عسل یک ماده شیرین با دارا بودن ترکیب کربوهیدرات مناسب برای تمام هرم سنی و اقشار جامعه از جمله بیماران دیابتی و بیماران خاص است، مواد معدنی و ویتامینی از شهد گل های گیاهان به ویژه درختان و بوته های جنگلی قابلیت جذب بالایی داشته و حس خوبی به ما می دهد. و لیکن مواردی را در مصرف روزانه و مقدار مصرفی عسل باید رعایت کرد.
با توجه به طبیعی بودن عسل های ما بیماران دیابتی هم با خیال راحت این عسل را مصرف کنند و لیکن دوز مصرفی آن را با مشاوره پزشک خود تعیین کنند. ما در بیماران دیابتی یا بیماری های خاص، به هیچ عنوان مصرف روزانه عسل حتی بهترین کیفیت را با هر دوز مصرفی مشابه افراد غیربیمار توصیه نمی کنیم. اگر آلرژی فصلی دارید این عسل به شما کمک می کند تا علائم آلرژی را در بدن خود کاهش یا درمان کنید. و لیکن شروع آن باید با مقدار کم باشد.
به عنوان یک قانون کلی، از مصرف عسل در کودکان زیر یک سال خودداری کنید.
برای اطلاعات بیشتر درباره عسل نمدار می توانید پست خواص عسل نمدار را مطالعه فرمائید.
شیت داده
- خواص درمانی
- آرامبخش قوی
افزایش سطح انرژی بدن
بهبود سرماخوردگی
بهبود سلامت قلب
بهبود گرفتگی عروق
درمان اختلالات خواب
درمان سینوزیت
درمان عفونت رحم و واژن
ضد سرطان
مبارزه با عفونت
موثر در درمان آنفلوانزا
کمک به درمان آسم
- محل تولید
- استان گلستان
- گرید
- بسیار خوب (+A)
یک نظر بدهید