با رعایت 10 عادت ساده روزانه میتوانید عمر طولانیتر و زندگی سالمتری داشته باشید. از تغذیه مناسب تا مدیریت استرس،...
بازار عسل دنیا - آمار و اطلاعات
اهمیت عسل و محصولات زنبور عسل
زنبور عسل یکی از مهم ترین حشرات برای بشر است. تعداد بسیار کمی از گونه های دیگر به اندازه انسان و زنبور عسل برای یکدیگر مفید هستند. بسیاری از میوه ها و سبزیجات مورد علاقه ما توسط زنبورها گرده افشانی می شوند و ما نیز به نوبه خود محصولاتی را می کاریم که به زنبورها اجازه می دهد منبع غذایی اصلی خود یعنی عسل را تولید کنند.
در سال 2020، حدود 94 میلیون کندو در جهان وجود داشت که از حدود 80 میلیون کندو در سال 2010 افزایش یافت. حجم تولید جهانی عسل در سال 2017 با حدود 1.88 میلیون تن به اوج خود رسید و از آن زمان به حدود 1.77 میلیون متریک تن کاهش یافته است.
ارزش بازار جهانی عسل کمی بیش از هشت میلیارد دلار در سال 2020 بود.بازار عسل دنیا اندازه بازار جهانی عسل در سال 2021 بالغ بر 8.17 میلیارد دلار برآورد شد. انتظار میرود این بازار از 8.53 میلیارد دلار در سال 2022 به 12.69 میلیارد دلار تا سال 2029 رشد کند که نشان دهنده درصدی در طول دوره پیشبینی است.
همهگیری جهانی کووید-19 بیسابقه و خیرهکننده بوده است، به طوری که تقاضای عسل در تمام مناطق بیش از حد انتظار در مقایسه با سطوح قبل از همهگیری است. بر اساس تحلیل ما، بازار جهانی در سال 2020 نسبت به سال 2019 رشد 9.0 درصدی را نشان داد.
در چند دهه گذشته، شکر و شیرین کننده های مصنوعی به دلیل خواص مضر برای سلامتی به مواد نامطلوب در محصولات غذایی تبدیل شده اند. تمایل مصرفکنندگان به جایگزینهای شکر، بهویژه شیرینکنندههای طبیعی، به دلایل متعددی افزایش یافته است. یکی از دلایل بارز تشدید بیماران دیابتی و بیماران مبتلا به چاقی و کلسترول بالا است که دائماً به دنبال جایگزین های سالم تری برای شکر هستند. دسترسی آسان به طیف وسیعی از محصولات و توانایی آن در ایجاد طعم مطلوب در محصولات غذایی و آشامیدنی به رشد بازار کمک می کند.
تأثیر COVID-19 بر بازار عسل
افزایش نگرانی های بهداشتی در بحبوحه COVID-19 برای تأثیر مثبت بر بازار
همهگیری COVID-19 بر چندین صنعت در سراسر جهان تأثیر گذاشته است زیرا دولتها اقدامات قرنطینه را انجام دادهاند و حرکت مردم را برای مهار این بیماری محدود کردهاند. تعطیلی کارخانجات/واحدهای فرآوری به طور قابل توجهی بر تولید محصولات غذایی مختلف در ماههای اولیه تأثیر گذاشت. علاوه بر این، کمبود نیروی کار، اختلالات زنجیره تامین، محدودیت های تجاری، نوسان لجستیک، کمبود حمل و نقل و موارد دیگر در دوره قرنطینه مشاهده شد.
با بازگشایی تأسیسات تولید عسل در چندین اقتصاد و تلاش مستمر زنبورداران برای بازگرداندن زنجیره تأمین مختل شده، وضعیت اقتصادی صنعت شیرین کننده های طبیعی احتمالاً بهبود می یابد. از آنجایی که این محصول به عنوان یک محصول افزایش دهنده سلامت در نظر گرفته می شود، فروش آن در چندین کشور شاهد افزایش باورنکردنی بوده و منجر به افزایش قابل توجه درآمدهای فصلی شرکت ها شده است. به عنوان مثال، در ژوئیه 2020، Dabur India Limited در اولین گزارش سه ماهه خود، نشان داد که محصولات ایمنی Dabur Honitus و Dabur Honey به ترتیب شاهد رشد 80% و 60% بوده اند.
انتظار میرود تقاضا برای محصولات غذایی سالم و تقویتکننده سیستم ایمنی حتی پس از همهگیری همچنان قوی باشد که میتواند به سود بازار بیفزاید. این محصول به دلیل خواص ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد باکتریایی خود، در سراسر مناطق مورد استقبال گستردهتری قرار گرفته است. به عنوان یک داروی موثر برای درمان عفونت حاد گلو و سرفه، به ویژه در بیماران مبتلا به کرونا عمل می کند.
دستورالعمل های بهداشت عمومی انگلستان (PHE) و موسسه ملی بهداشت و مراقبت عالی (NICE) عسل را به عنوان اولین خط درمانی برجسته در درمان سرفه حاد ناشی از عفونت دستگاه تنفسی که یکی از علائم قابل توجه در بیماران است، توصیه کرده است. از بیماری COVID-19 رنج می برد.
آخرین روندها
افزایش تقاضا برای محصولات ارگانیک در بخش های مختلف مصرف نهایی برای کمک به رشد بازار
تقاضا برای محصولات ارگانیک در چند سال اخیر به ویژه در بازارهای توسعه یافته اروپا، ایالات متحده و ژاپن افزایش یافته است. سود بالای مرتبط با محصولات ارگانیک و تقاضای بالای آنها در میان مصرف کنندگان دوستدار محیط زیست و سلامتی، رشد محصول طبیعی را افزایش می دهد. استفاده از محصول فوق در نوشیدنی ها و مکمل های بهداشتی نوآورانه به عنوان یکی از روندهای محبوب بازار در چندین اقتصاد در حال ظهور است. به عنوان مثال، در سپتامبر 2021، یک شرکت مستقر در سنگاپور راه اندازی یک Exir عسل را اعلام کرد. این محصول به عنوان مکمل سلامتی به بازار عرضه می شود و کلسترول ندارد. علاوه بر این، افزایش حمایت از کشاورزی ارگانیک از سوی انجمنهایی مانند انجمن ملی زنبورداران و انجمن ملی زنجیره ارزش ارگانیک، صورت گرفته است.
عوامل راهبری
افزایش تقاضا برای شیرین کننده های طبیعی برای ایفای نقش مهمی در رشد محصول
عسل به دلیل داشتن خواص مفید برای سلامتی به تدریج به عنوان یک جایگزین ایده آل برای شکر معمولی مورد حمایت قرار می گیرد. مصرف کنندگان آگاه به سلامت، مواد شیرین کننده طبیعی را در غذاهای رژیمی خود گنجانده اند تا مصرف شکر سفید/تصفیه شده را کاهش دهند (باعث چاقی، دیابت و بیماری های قلبی می شود).
شیرین کننده های طبیعی همچنین دارای خواصی مانند خواص آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی به همراه چندین ماده معدنی و ویتامین های حیاتی موجود در آنها هستند که آن را به یک انتخاب شیرین کننده ایده آل تبدیل کرده است. علاوه بر این، ماندگاری طولانی تر محصول و مقرون به صرفه بودن بالا از دیگر عوامل برجسته ای هستند که بر نرخ رشد بازار تأثیر مثبت دارند.
افزایش استفاده از محصولات زنبور در تولید دارو برای حمایت از رشد بازار
عسل حاوی مواد معدنی مختلف، اسیدهای آمینه، آنزیم ها و سایر مواد مغذی است که به همین دلیل اثرات درمانی بالقوه ای دارد و از این رو در صنعت داروسازی محبوبیت بالایی پیدا می کند. این محصول به دلیل خاصیت ضد باکتریایی و خاصیت خاصیت ضد باکتریایی آن به عنوان یک ماده آرام بخش به عنوان یک عنصر برجسته در شربت های سرفه به وجود آمده است. این یکی از عوامل اصلی رشد بازار جهانی است.
عسل به عنوان یکی از محصولات یا مواد اصلی در آیورودا، یک سیستم طبیعی پزشکی که در هند دنبال میشود، استفاده میشود و عسل در درمان بسیاری از بیماریها و بیماریها از جمله سوء هاضمه، گلودرد، بیخوابی، مشکلات پوستی و غیره نقش بسزایی دارد. . در دوران پس از همهگیری کووید-19، سیستم پزشکی آیورودا به دلیل اثربخشی و عوارض کم یا بدون عوارض جانبی در درمان مشکلات خاص سلامت، محبوبیت جهانی پیدا کرده است.
عوامل بازدارنده
افزایش تقلب در محصول مانع از رشد بازار می شود
در سال های اخیر، وقوع تقلب به عنوان یکی از مسائل جدی بازار مطرح شده است که به طور جدی بر قیمت تمام شده کالا تأثیر گذاشته و رشد و توسعه بازار را تحت تأثیر قرار داده است. همانطور که توسط پایگاه اطلاعاتی اطلاعات تقلب غذایی در داروسازی ایالات متحده نشان داده شده است (به صنعت و تنظیم کننده ها کمک می کند تا خطر تقلب مواد غذایی را کاهش دهند)، به عنوان سومین ماده غذایی تعیین شده برای تقلب پس از شیر و روغن زیتون مطرح شده است.
موجودی گسترده اقلام آلوده در بخشهای تجاری همسایگی و در سراسر جهان باعث کمبود مزایا برای سازندگان اقلام عالی و بدون تقلب شده است. علاوه بر این، پیشبینی میشود انتخابهایی مانند استویا، شربت افرا و موارد دیگر با توجه و استقبال سریع مشتریان، مانع از توسعه بازار شوند.
عسل گندم سیاه به دلیل ارزش غذایی بالا و طعم شیرین کمتر، به عنوان یک نوع پیشرو ظاهر می شود.
عسل گندم سیاه، یک رقم تک گل، به طور گسترده ای در روسیه، چین و چندین اقتصاد اروپایی محبوب است. تقاضا برای این نوع محصول به دلیل ارزش غذایی بالا، طعم شیرین کمتر و وجود آنتی اکسیدان زیاد زیاد است. نوع محصول گندم سیاه نیز دارای خواص دارویی مختلفی است، بنابراین تقاضای آن برای تولید شربت سرفه به سرعت در حال افزایش است.
یونجه یکی دیگر از انواع برجسته با تقاضای زیاد در سراسر کشورهای آمریکای شمالی است و به دلیل طعم و عطر ملایمش برای تهیه غذاها و مصرف مستقیم استفاده می شود. پیشبینی میشود که شناسایی عسل شبدر در سالهای آینده به دلیل خواص ضد ویروسی، آنتی اکسیدانی و مواد معدنی و ویتامینهای حیاتی آن به سرعت افزایش یابد.
افزایش کاربرد عسل در صنعت غذا و نوشیدنی برای حمایت از رشد پایدار بخش
کاربرد فرآورده در صنایع غذایی و آشامیدنی به عنوان شیرین کننده و افزودنی گسترده بوده و محصول به صورت مستقیم نیز مصرف می شود. از این شیرین کننده در فرآورده های شیرینی پزی، نوشیدنی ها و سایر محصولات پخته شده به جای شکر یا در ترکیب با شکر استفاده می شود تا طعم و بافت مطلوبی به محصول بدهد.
علاقه به این محصول در صنعت داروسازی، به ویژه برای فرمولاسیون شربت های سرفه و محصولات مکمل غذایی مایع ، به دلیل خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی و سایر خواص ارتقاء دهنده سلامتی آن رو به افزایش است.
در صنعت مراقبت های شخصی و آرایشی، استفاده از عسل در پاک کننده ها، شستشوی صورت، کرم ها و اقلام مختلف به سرعت در حال توسعه است. این پیشرفت از قابلیت نگهداری آیتم قابل استنباط است
رطوبت پوست، ایجاد اثرات تسکین دهنده بر روی پوست و عمل به عنوان یک عامل ضد پیری.
ظروف بسته بندی شاهد رشد قوی به دلیل ذخیره سازی آسان و راحتی بیشتر
بطریهای شیشهای و پلاستیکی ترجیح دادهشدهترین ظروف بستهبندی در سراسر جهان هستند، زیرا نگهداری آسان و راحتی بالاتری نسبت به سایر بستهبندیها ارائه میدهند. بطری ها را می توان در طیف گسترده ای از اشکال و اندازه ها ساخت و حمل و نقل آنها نیز آسان است و آنها را به انتخابی ایده آل برای مصرف کنندگان تبدیل می کند.
ظروف شیشه ای توسط مصرف کنندگانی که به دنبال بسته بندی سازگار با محیط زیست، ایمن و بهداشتی هستند، بسیار ترجیح داده می شوند.
محبوبیت تیوب های بزرگ در بخش مصرف نهایی خدمات غذایی به سرعت در حال افزایش است. از این رو، پیش بینی می شود که تقاضا برای محصول بسته بندی شده در تیوب در سال های آینده افزایش یابد.
بینش های منطقه ای
آسیا پاسیفیک منطقه پیشرو است که سهم عمده بازار عسل را به خود اختصاص داده است و پیشبینی میشود که این منطقه بر صنعت جهانی در طول دوره پیشبینی تسلط داشته باشد. افزایش حجم تولید و مصرف محصول در کشورهایی که جمعیت زیادی دارند و درآمد سرانه افزایش یافته است، پیشبینی میشود که بازار منطقه را به حرکت درآورد.
چین یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان پیشرو عسل طبیعی در جهان است. طبق گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، چین یکی از بزرگترین صادرکنندگان عسل از نظر حجم است و در سال 2021 145.89 هزار تن عسل صادر کرده است. مقام اول با ارزش کل صادرات عسل 327.15 میلیون دلار در سال 2021. عسل مانوکا عمدتاً از نیوزلند صادر می شود که دارای خواص منحصر به فرد است و توسط مصرف کنندگان برتر ترجیح داده می شود.
انتظار می رود اروپا از نظر درآمد و سهم بازار از آسیا اقیانوسیه پیروی کند. افزایش آگاهی در مورد مزایای سلامتی این محصول در کشورهای اروپایی باعث افزایش تقاضا برای این محصول در سراسر منطقه می شود.
در آمریکای شمالی، افزایش تعداد زنبورداران در ایالات متحده و کانادا تأثیر مثبتی بر صنعت منطقه دارد. داکوتای شمالی و داکوتای جنوبی در ایالات متحده تولیدکنندگان عمده عسل هستند و این کشور بزرگترین واردکننده عسل طبیعی (از لحاظ کمیت) عمدتاً از هند، ویتنام، آرژانتین و برزیل است.
در خاورمیانه و آفریقا، به دلیل افزایش جمعیت و درآمد سرانه، تقاضا برای این محصول در سراسر عربستان سعودی، آفریقای جنوبی و سایر کشورها در حال افزایش است. عربستان سعودی بزرگترین واردکننده عسل طبیعی در سال 2021 بوده و 14.21 هزار تن وارد کرده است.
بازیکنان کلیدی صنعت
بازیگران صنعت بر گسترش سبد محصولات و دسترسی جهانی برای برتر ماندن تمرکز می کنند
بازار جهانی پراکنده است و تعداد زیادی از بازیگران صنعت در داخل بازار فعالیت می کنند. بازیگران صنعت عمدتاً بر تمایز محصول و هدف قرار دادن مشتریان ممتاز در فضای این بازار متمرکز هستند. تمایز محصولات عمدتاً در جنبههای مختلفی از جمله بستهبندی، مواد تشکیل دهنده، منابع مواد اولیه، ترکیب انواع مختلف عسل، حوزه مصرف و کاربرد و غیره رخ میدهد. گسترش کانال فروش یا توزیع و دیگران برای گسترش دامنه بازار خود. به عنوان مثال، Comvita Limited یکی از بازیگران کلیدی در بازار جهانی است که استراتژی های مختلفی را برای ایجاد و حفظ اهمیت خود در بین مصرف کنندگان اتخاذ می کند.
ژوئن 2021: شرکت هندی Eiwa Honey اعلام کرد که نمونه های رایگان محصول عسل خود را ارائه می دهد. این استراتژی احتمالاً به شرکت کمک می کند تا پایگاه مصرف کننده خود را گسترش دهد.
رهبران بازار
تا سال 2020، هند با حدود 12.2 میلیون کندو بیشترین تعداد کندو را دارد و پس از آن سرزمین اصلی چین و ترکیه قرار دارند. در مقایسه، ایالات متحده تنها حدود 2.7 میلیون کندو دارد. با وجود تعداد زیاد کندوها در هند، چین از نظر حجم تولید از هند پیشی گرفته و در همان سال حدود 458000 تن عسل تولید کرد. ترکیه، تولیدکننده پیشرو بعدی، تنها حدود یک چهارم این حجم را تولید کرد
اگرچه چین کشور پیشرو در تولید است، نیوزیلند نیز بالاترین ارزش صادرات عسل طبیعی را با حدود 330 میلیون دلار آمریکا دارد که شامل 14.4 درصد از ارزش کل صادرات است. ایالات متحده بزرگترین واردکننده عسل در سراسر جهان با خرید حدود 441 میلیون دلار عسل از کشورهای دیگر در سال 2020است. .
بازار عسل آمریکا
ارزش تولید عسل در ایالات متحده از سال 2000 تاکنون شاهد نوسانات گسترده ای بوده است، اما در کل روند مثبتی دارد. داکوتای شمالی با اختلاف بالاترین ایالت تولیدکننده عسل است که در سال 2021 حدود 28 میلیون پوند عسل تولید می کند که بیش از دو برابر دومین ایالت، داکوتای جنوبی است. با این حال، داکوتای جنوبی بیشترین ذخیره عسل را در بین ایالت های آمریکا در آن سال داشت. در سال 2021، متوسط قیمت عسل در ایالات متحده 2.54 دلار آمریکا به ازای هر پوند بود که نسبت به 2.1 دلار آمریکا در هر پوند در سال گذشته افزایش داشت.
کشورهایی که بیشترین مصرف عسل را دارند
جمهوری آفریقای مرکزی
در سال 2016، ApiTrade Africa، یک سازمان غیرانتفاعی، تخمین زد که جمهوری آفریقای مرکزی 16200 تن عسل تولید کرده است که در رتبه چهارم آفریقا قرار دارد. این در حالی است که مصرف روزانه سرانه عسل این کشور بیشتر از هر کشور دیگری در جهان است. عسل بسیار مورد علاقه شهروندان این کشور است، به ویژه به عنوان یک شیرین کننده طبیعی برای وعده های غذایی آنها. قوم بایاکا، یک جامعه کوتوله در داخل کشور، در جمع آوری عسل مهارت دارند.
نیوزلند
نیوزلند از نظر تولید عسل در رتبه دهم جهان و در مصرف سرانه روزانه عسل رتبه دوم را دارد. نیوزلند بزرگترین تولید کننده عسل مانوکا در جهان است که یکی از گران ترین انواع عسل در جهان است. کندوهایی که عسل مانوکا تولید می کنند معمولاً در مجاورت درختان گلدار مانوکا هستند. عسل مانوکا با توجه به فواید زیادی که برای سلامتی دارد، مانند کمک به درمان آکنه، منحصر به فرد است. تحقیقات در مورد اجزای مختلف عسل مانوکا به منظور درک بهتر خواص دارویی آن در حال انجام است. تعداد کندوهای زنبور در نیوزلند از سال 2006 تا 2016 به طور مداوم افزایش یافته است که نشان دهنده افزایش تقاضا برای عسل در سطح محلی و بین المللی است.
اسلوونی
اسلوونی در مصرف روزانه سرانه عسل با میانگین 4.4 گرم در رتبه سوم جهان قرار دارد. اسلوونی دارای بیش از 10000 زنبوردار است که بیش از نیمی از عسل مصرفی در این کشور را تولید می کنند. عسل اسلوونیایی به دلیل طعم و کیفیت بی نظیرش مورد احترام است. عسل بخش مهمی از صبحانه سنتی اسلوونیایی است که سهم قابل توجهی در میزان مصرف عسل در این کشور دارد.
چالش های پیش روی صنعت زنبورداری
صنعت زنبورداری با مشکلات بی شماری مواجه است که کیفیت و کمیت عسل تولیدی را تحت تأثیر قرار می دهد. در کشورهای در حال توسعه، یکی از مهم ترین چالش ها کمبود زنبورداران ماهر است. کشاورزان فاقد آموزش کافی در مورد شیوه های مدرن زنبورداری هستند و به طور کلی به روش های سنتی تکیه می کنند. همچنین ثابت شده است که دسترسی به تجهیزات مناسب برای کشاورزان یک چالش است زیرا معمولاً بسیار گران است. اختلال فروپاشی کلونی تعداد زیادی از کندوها را در کشورهای توسعه یافته تحت تاثیر قرار می دهد و منجر به کاهش تعداد زنبورهای موجود برای تولید عسل می شود. دلایل دقیق این اختلال ناشناخته است، اگرچه دانشمندان در حال مطالعه برخی از عوامل برای تعیین علت دقیق هستند. استفاده بیش از حد از آفت کش ها به عنوان یکی از علل احتمالی این اختلال ذکر شده است.
با توجه به بازار رو به رشد این محصول تولیدی انتظار داریم تا زنبورداران ایرانی نیز بتوانند محصولات ارگانیک و خاص خود را به اقصی نقاط زیست کره صادر نمایند. این بازار خیلی شیرین است.
منابع
Оставить комментарий
Войдите, чтобы оставлять комментарии
Последние комментарии