Откройте для себя 10 научно доказанных ежедневных привычек, которые могут продлить вашу жизнь и улучшить её качество.
11 مزیت گرده گل زنبور عسل برای سلامتی
مستند به منابع علمی معتبر
در این پست مزایای گرده گل را تقدیم حضور می کنیم. در این مطالب شما با کلیک بر روی شماره ای که در انتهای پاراگراف یا جمله آمده می توانید به منبع (رفرنس) اصلی مراجعه فرمائید. برای یک جمع بندی کلی در خصوص مزایای گرده گل لطفا تا آخر مطالب را مطالعه فرمائید.
گرده زنبور عسل مخلوطی از گرده گل ، شهد ، آنزیم ها ، عسل ، موم و ترشحات زنبور است.
زنبورهای عسل مزرعه ای ، گرده گیاهان را جمع می کنند و آن را به کندوی عسل منتقل می کنند ،که آنجا ذخیره شده و به عنوان غذای کندو استفاده می شود (1).
گرده زنبور عسل را نباید با سایر محصولات زنبور عسل مانند عسل ، ژل رویال یا لانه زنبوری اشتباه گرفت. این محصولات ممکن است حاوی گرده نباشند یا مواد دیگری داشته باشند. اخیراً ، گرده زنبورعسل در جامعه ی سلامت مورد توجه قرار گرفته است زیرا مملو از مواد مغذی ، اسیدهای آمینه ، ویتامین ها ، لیپیدها و بیش از 250 ماده فعال است (2).
در واقع ، وزارت بهداشت فدرال در آلمان گرده زنبورعسل را به عنوان یک دارو تشخیص می دهد (3 ).
بسیاری از مطالعات اثرات سلامت گرده زنبورعسل را بررسی کرده و نتایج امیدوار کننده ای یافته اند.
در اینجا 11 مزیت سلامتی گرده زنبور عسل وجود دارد که توسط علم پشتیبانی می شود.
1. فواید تغذیه ای چشمگیر با بیش از 250 ماده فعال زیست شیمیایی
گرده زنبور عسل دارای نمای تغذیه ای چشمگیری است.
این ماده حاوی بیش از 250 ماده فعال بیولوژیکی ، از جمله پروتئین ها ، کربوهیدرات ها ، لیپیدها ، اسیدهای چرب ، ویتامین ها ، مواد معدنی ، آنزیم ها و آنتی اکسیدان ها است (2).
گرانول گرده زنبور عسل تقریباً از مواد زیر تشکیل شده است(4):
- کربوهیدرات: 40٪
- پروتئین: 35٪
- آب: 4-10٪
- چربی ها: 5٪
- سایر مواد: 5-15٪
دسته دوم شامل ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی بیوتیک ها و آنتی اکسیدان ها است.
با این حال، محتوای غذایی گرده به منبع گیاه و فصل جمع آوری شده بستگی دارد.
به عنوان مثال ، مطالعات نشان داده است که گرده زنبور عسل جمع آوری شده از گیاهان کاج تقریباً 7٪ پروتئین دارد ، در حالی که گرده جمع شده از بسته خرما نزدیک به 35٪ پروتئین است (2).
علاوه بر این ، گرده زنبورهای عسل برداشت شده در بهار دارای ترکیب اسید آمینه قابل توجهی متفاوت از گرده های جمع شده در طول تابستان هستند (2).
خلاصه
گرده زنبور عسل حاوی بیش از 250 ماده بیولوژیکی از جمله پروتئین ، کربوهیدرات ، چربی ها ، ویتامین ها ، مواد معدنی ، آنزیم ها و آنتی اکسیدان ها است. ترکیب دقیق مواد مغذی به منبع گیاه و فصل جمع آوری شده بستگی دارد.
2. محتوای بالای آنتی اکسیدانی از رادیکال های آزاد و بیماری های مزمن محافظت می کند
گرده زنبور عسل با طیف گسترده ای از آنتی اکسیدان ها ، از جمله فلاونوئیدها ، کاروتنوئیدها ، کوئرستین ، کامپرول و گلوتاتیون (5 ) پر شده است.
آنتی اکسیدان ها از بدن شما در برابر مولکول های بالقوه مضر به نام رادیکال های آزاد محافظت می کنند. آسیب ناشی از رادیکال های آزاد به بیماری های مزمن مانند سرطان و دیابت نوع 2 مرتبط است (6 ).
آزمایشات لوله ای ، حیوانی و برخی مطالعات انسانی نشان داده است که آنتی اکسیدان های گرده زنبور عسل می توانند التهاب مزمن را کاهش دهند ، باکتری های مضر را از بین ببرند ، با عفونت ها مبارزه کرده و با رشد و گسترش تومورها مقابله کنند (7 ).
با این حال ، محتوای آنتی اکسیدان گرده زنبور عسل به منبع گیاهی آن نیز بستگی دارد (8).
تا زمانی که منبع گیاهی به طور خاص بر روی برچسب درج نشده باشد ، تعیین اینکه از کجا گرده زنبور عسل شما تشکیل شده است دشوار است.
خلاصه
گرده زنبور عسل حاوی طیف گسترده ای از آنتی اکسیدان ها است که ممکن است سلول های شما را در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد که به بیماری های مزمن از جمله سرطان و دیابت نوع 2 مرتبط هستند ، محافظت کند.
3- ممکن است عوامل خطرزای بیماری های قلبی مانند بالا بودن چربی خون و کلسترول را کاهش دهد
بیماری قلبی علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است (9 ).
هم چربی خون بالا و هم کلسترول خون بالا با افزایش خطر بیماری قلبی در ارتباط هستند. جالب اینجاست که گرده زنبور عسل ممکن است این عوامل خطر را کاهش دهد.
به عنوان مثال ، مطالعات حیوانی نشان داده است که عصاره گرده زنبور عسل می تواند سطح کلسترول خون ، به ویژه کلسترول LDL "بد" را کاهش دهد (10 ، 11).
در افرادی که نزدیک بینی ناشی از گرفتگی عروق هستند ، مکمل های گرده زنبور عسل سطح کلسترول خون را کاهش می دهند ، که باعث افزایش دید آنها می شود (منبع 7).
علاوه بر این ، آنتی اکسیدان های موجود در گرده زنبور عسل ممکن است از لیپیدها در برابر اکسید شدن محافظت کنند. هنگامی که چربی ها اکسید می شوند ، می توانند با هم جمع شوند ، رگ های خونی را محدود کرده و خطر بیماری قلبی شما را افزایش می دهد (11).
خلاصه
گرده زنبور عسل ممکن است به کاهش عوامل خطر بیماری قلبی مانند کلسترول LDL "بد" و اکسیداسیون لیپید کمک کند.
4- ممکن است عملکرد کبد را تقویت کرده و از کبد شما در برابر مواد سمی محافظت کند
کبد شما عضوی حیاتی است که تجزیه می شود و سموم خون را از بدن خارج می کند.
مطالعات حیوانی نشان داده است که گرده زنبور عسل ممکن است توانایی سم زدایی آن را افزایش دهد.
در حیوانات مسن ، گرده زنبور عسل باعث افزایش دفاع آنتی اکسیدانی کبد شده و مواد زائد بیشتری مانند مالون دی آلدئید و اوره را از خون خارج می کند (12).
مطالعات دیگر روی حیوانات نشان می دهد که آنتی اکسیدان های گرده زنبور عسل از کبد در برابر آسیب چندین ماده سمی از جمله مصرف بیش از حد دارو محافظت می کنند. گرده زنبور عسل باعث بهبود کبد نیز می شود (5، 13 ، 14).
با این حال ، تعداد کمی از مطالعات انسانی اثر گرده زنبور عسل بر عملکرد کبد را ارزیابی کرده اند. برای ایجاد توصیه های بهداشتی به مطالعات بیشتری در مورد انسان نیاز است.
خلاصه
مطالعات حیوانی نشان می دهد که گرده زنبور عسل ممکن است عملکرد کبد را تقویت کرده و از این اندام در برابر مواد مضر محافظت کند. با این حال ، مطالعات انسانی با کیفیت بالا بیشتر مورد نیاز است.
5- چندین ترکیب با خواص ضد التهابی را بسته بندی می کند
از گرده زنبور عسل برای کاهش التهاب و تورم استفاده می شود.
یک مطالعه روی حیوانات نشان داد که عصاره گرده زنبور عسل تورم پنجه موش ها را تا 75٪ کاهش می دهد (15 منبع معتبر).
در حقیقت ، اثرات ضد التهابی آن با چندین داروی ضد التهاب غیراستروئیدی ، مانند فنیل بوتازون ، ایندومتاسین ، آنالژین و ناپروکسن مقایسه شده است (7 ).
گرده زنبور عسل دارای چندین ترکیب است که می تواند التهاب و تورم را کاهش دهد ، از جمله آنتی اکسیدان کوئرستین ، که تولید اسیدهای چرب امگا 6 التهابی را کاهش می دهد ، مانند اسید آراشیدونیک (16).
علاوه بر این ، ترکیبات گیاهی موجود در گرده زنبور عسل ممکن است فرآیندهای بیولوژیکی را که باعث تحریک تولید هورمون های التهابی مانند فاکتور نکروز تومور (TNF) می شوند ، سرکوب کنند (17 ).
خلاصه
طبق مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی ، آنتی اکسیدان های گرده زنبور عسل ممکن است دارای خواص ضد التهابی قدرتمندی باشند.
6. ممکن است با تقویت ایمنی و از بین بردن باکتری ها به شما در جلوگیری از بیماری کمک کند
گرده زنبور عسل ممکن است سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند ، به شما کمک می کند از بیماری ها و واکنش های ناخواسته جلوگیری کنید.
برای اولین بار ، تحقیقات نشان داده است که ممکن است شدت و بروز آلرژی را کاهش دهد.
در یک مطالعه نشان داده شد که گرده زنبور عسل باعث کاهش قابل توجه فعال شدن سلولهای ماست سل می شود. سلولهای ماست ، هنگامی که فعال می شوند ، مواد شیمیایی آزاد می کنند که باعث ایجاد واکنش آلرژیک می شوند (18).
همچنین ، چندین مطالعه در لوله آزمایش تأیید کرده است که گرده زنبور عسل دارای خواص ضد میکروبی قوی است.
عصاره گرده زنبورعسل باعث از بین رفتن باکتری های بالقوه مضر مانند E. coli ، سالمونلا ، سودوموناس آئروژینوزا و همچنین آنهایی که باعث عفونت های استاف می شوند ، می شود (19، 20).
خلاصه
مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نشان می دهد که آنتی اکسیدان های گرده زنبور عسل ممکن است شدت و بروز آلرژی را کاهش داده و چندین باکتری مضر را از بین ببرد.
7. ممکن است به بهبود زخم کمک کرده و از عفونت جلوگیری کند
گرده زنبور عسل دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است که ممکن است به بدن شما در بهبود زخم کمک کند.
به عنوان مثال ، تحقیقات حیوانی نشان داد که عصاره گرده زنبورعسل به طور مشابه در درمان زخم های سوختگی به عنوان سولفادیازین نقره ، یک استاندارد طلایی در درمان سوختگی ، موثر است و عوارض جانبی بسیار کمتری را ایجاد می کند (21).
یک مطالعه حیوانی دیگر نشان داد که استفاده از مومیایی حاوی گرده زنبور عسل بر روی سوختگی به طور قابل توجهی باعث تسریع در بهبود داروهای استاندارد می شود (22).
خواص ضد میکروبی گرده زنبور عسل همچنین ممکن است از عفونت جلوگیری کند ، یک عامل خطر عمده که می تواند روند بهبودی خراش ، بریدگی ، سایش و سوختگی را به خطر بیندازد (21).
خلاصه
گرده زنبور عسل دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است که ممکن است باعث ترمیم زخم شود. خواص ضد میکروبی آن نیز ممکن است از عفونت زخم جلوگیری کند.
8- ممکن است دارای خواص ضد سرطانی باشد
گرده زنبور عسل ممکن است برای درمان و پیشگیری از سرطان ها که در هنگام تکثیر غیر طبیعی سلول ها اتفاق می افتد ، کاربردهایی داشته باشد.
مطالعات لوله آزمایش یافته اند که عصاره گرده زنبورهای عسل برای جلوگیری از رشد تومور و تحریک آپوپتوز - مرگ برنامه ریزی شده سلول ها - در سرطان های پروستات ، روده بزرگ و سرطان خون موثر است (23 ، 24).
گرده زنبور عسل از سیستوس (Cistus incanus L.) و بید سفید (Salix alba L.) ممکن است دارای خواص ضد استروژن باشد ، که می تواند خطر ابتلا به سرطان های پستان ، پروستات و رحم را کاهش دهد (25 ، 26 ).
با این حال ، تحقیقات بیشتر مبتنی بر انسان مورد نیاز است.
خلاصه
مطالعات لوله آزمایش نشان می دهد که گرده زنبور عسل خطر ابتلا به چندین سرطان را کاهش می دهد ، اگرچه مطالعات بیشتری در مورد انسان لازم است.
9. ممکن است علائم یائسگی مانند گرگرفتگی را تسکین دهد
یائسگی ، که نشانه قطع قاعدگی در زنان است ، اغلب با علائم ناخوشایندی مانند گرگرفتگی ، تعریق شبانه ، تغییرات خلقی و اختلالات خواب همراه است (27).
مطالعات نشان می دهد که گرده زنبور عسل ممکن است علائم یائسگی را کاهش دهد.
در یک مطالعه ، 71٪ از زنان احساس کردند که علائم یائسگی آنها هنگام مصرف گرده زنبور عسل بهبود می یابد (27).
در مطالعه دیگری ، 65٪ از زنانی که مکمل گرده مصرف کردند ، گرگرفتگی کمتری داشتند. این زنان بهبودهای سلامتی دیگری را نیز نشان دادند ، مانند خواب بهتر ، کاهش تحریک پذیری ، درد مفاصل کمتر و بهبود خلق و خو و انرژی (28).
علاوه بر این ، یک مطالعه سه ماهه نشان داد که زنانی که از مکمل های گرده زنبورهای عسل استفاده می کنند ، علائم یائسگی را به میزان قابل توجهی کمتر تجربه می کنند. علاوه بر این ، این مکمل ها به کاهش کلسترول LDL "بد" و افزایش کلسترول HDL "خوب" کمک کردند (29).
خلاصه
مطالعات نشان داده است که گرده زنبور عسل ممکن است چندین ناراحتی یائسگی از جمله گرگرفتگی را تسکین دهد. همچنین ممکن است سطح کلسترول را بهبود بخشد.
10. ممکن است استفاده از مواد مغذی ، متابولیسم و طول عمر را بهبود بخشد
برخی شواهد نشان می دهد که گرده زنبور عسل ممکن است باعث بهبود استفاده از مواد مغذی در بدن شود.
به عنوان مثال ، موشهای فقیراز نظر آهن با اضافه شدن گرده به رژیم غذایی 66٪ آهن بیشتری جذب کردند. این جذب احتمالاً به این دلیل است که گرده گل حاوی ویتامین C و بیوفلاونوئیدها است که جذب آهن را تقویت می کند (30).
علاوه بر این ، موش های سالم تغذیه شده با گرده کلسیم و فسفر بیشتری را از رژیم غذایی خود جذب کردند. گرده گل حاوی پروتئین ها و اسیدهای آمینه با کیفیت بالا است که ممکن است به چنین جذب کمک کند (30).
مطالعات حیوانی دیگر نشان داده است که گرده زنبور عسل ممکن است رشد عضلات را بهبود بخشد ، متابولیسم را تسریع کرده و باعث افزایش طول عمر شود (3 ، 31 ).
اگرچه مطالعات حیوانی امیدوار کننده است ، اما مشخص نیست که انسان مزایای یکسانی را تجربه می کند.
خلاصه
مطالعات حیوانی نشان داده است که گرده زنبور عسل ممکن است جذب و استفاده از مواد مغذی مانند آهن ، کلسیم و فسفر را افزایش دهد. همچنین ممکن است متابولیسم را تسریع کرده و باعث افزایش طول عمر شود ، اگرچه تحقیقات انسانی برای تأیید این مزایا لازم است.
11. برای اکثر افراد بی خطر است و به راحتی به رژیم غذایی اضافه می شود
گرده زنبورعسل به صورت گرانول یا مکمل در می آید و برای بیشتر افراد بی خطر است.
می توانید آن را از فروشگاه های بهداشتی یا از زنبوردار محلی خود خریداری کنید.
گرانول ها را می توان به غذاهای مورد علاقه شما مانند صبحانه یا اسموتی اضافه کرد.
با این حال ، افراد مبتلا به آلرژی نیش زنبور عسل و گرده باید از محصولات گرده خودداری کنند ، زیرا ممکن است علائمی مانند خارش ، تورم ، تنگی نفس یا آنافیلاکسی ایجاد کند (منبع 32).
این محصولات همچنین ممکن است با رقیق کننده های خون مانند وارفارین ارتباط منفی داشته باشند (33 ، 34 ).
زنان باردار یا شیرده باید از محصولات گرده زنبورعسل اجتناب کنند ، زیرا شواهدی در مورد سالم بودن آنها برای نوزادان وجود ندارد.
خلاصه
مصرف مکمل های گرده زنبور عسل به طور کلی بی خطر است. با این حال ، افرادی که به آلرژی نیش گرده یا زنبور عسل حساس هستند ، زنان باردار یا شیرده و افرادی که داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین مصرف می کنند ، باید از مصرف آن خودداری کنند.
برای اطلاعات بیشتر در خصوص گرده گل لمس (کلیک) فرمائید.
در صورت تمایل برای خرید گرده گل طبیعی این لینک را لمس (کلیک) فرمائید.
Оставить комментарий
Войдите, чтобы оставлять комментарии
Последние комментарии