عسل آویشن یک عسل فوق العاده و یک عسل پرخاصیت بوده که از شهد گل های آویشن توسط زنبور عسل تولید می شود. این عسل خواص جالبی برای حفظ و ارتقاء سلامتی و یا کاهش شدت بیماری یا درمان آن دارد. این عسل پرخاصیت محتوی آنتی اکسیدان بالا بوده و موجب تقویت سیستم ایمنی، جسم و روح شما شده و ضدالتهاب و ضد سرطان بوده و موثر در درمان بیماری تنفسی از جمله گلودرد، آنفلوانزا، سرماخوردگی، کووید-19 و ... بوده است.
*****توصیه پزشکان
برای مشاهده خواص عسل به صفحه جزئیات محصول مراجعه فرمائید
انواع عسل های ما
نام عسل | گل غالب | منطقه برداشت | رنگ | پرطرفدار |
---|---|---|---|---|
جنگل | گل درختان و بوته های جنگلی | جنگل های استان گلستان | قهوه ای - زرد | 8 |
نمدار | گل درختان و بوته های جنگلی و درخت نمدار | جنگل های استان گلستان | زرد تا قهوه ای | 9 |
گشنیز | گیاهان مزرعه ای و گل گشنیز | استان همدان | قهوه ای متمایل به سبز | 10 |
کُنار | گل های منطقه جنوب و درخت کندر یا سدر | استان بوشهر | قهوه ای | 9 |
زعفران | گل های زعفران | استان خراسان جنوبی | قهوه ای مایل به قرمز | 10 |
گون | گل های دشت ها و گون | استان سمنان | کهربایی | 8 |
آویشن | گل های دشت و آویشن | کوه پایه های البرز و سبلان | قرمز | 10 |
مرکبات | گل های بهارنارنج، پرتقال، نارنگی و ... | باغات مرکبات شمال | زرد روشن | 8 |
ترنجبین | بوته های خارشتر | سمنان و شمال گلستان | قهوه ای تیره | 6 |
خارشتر | گل های خارشتر | سمنان و شمال گلستان | زرد روشن | 8 |
زرین | گل های جنگلی، جنوب و شمال ایران | استان بوشهر، گلستان | قهوه ای روشن | 10 |
ابتدا باید ریلکس باشید و به ذائقه خود دقیق بیاندیشید. شما چه طبعی را دوست دارید؟ این اول راه است.
دوم اینکه به مقاله «راهنمای کامل طبع شناسی عسل » در دانشنامه هانی هاب مراجعه کنید.
سوم راهی سومی که می توانید انتخاب کنید مشاوره با ما و یا متخصصان در این زمینه است. و لیکن این شما هستید که انتخاب می کنید.
البته در انتخاب عسل وسواس به خرج ندهید. فقط اگر بیماری خاصی دارید با پزشک خود مشورت کنید.
عسل آویشن یک عسل پرخاصیت و از عسل های فوق العاده موثر و مورد تاکید پزشکان در درمان برخی بیماری ها بوده و بسیار پرطرفدار است. گیاه آویشن در ترکیب بسیاری از داروها استفاده می شود و لیکن عسل آن هم خواص فوق العاده ای دارد که ما تاکید می کنیم از این عسل به جای داروهای شیمیایی یا صنعتی استفاده کنید. با این کار ضمن این که غذا خورده اید، دارویی خورده اید که عوارض سوء نداشته و موجب تقویت سیستم ایمنی و تسریع در بازیابی سلامت شما می شود. شما با عسل درمانی می توانید بسیاری از مشکلات خود را درمان کنید.
زنبور عسل، شهد و نکتار گل های متنوع دشت و کوهستان را از جمله آویشن جمع آوری کرده و به آن آنزیم هایی شفابخش ترشح می کند. آنزیم های شهد گل آویشن با آنزیم های ترشح شده توسط زنبور عسل ترکیبی شفابخش در اختیار ما قرار می دهد. مهم استفاده از این ترکیب و دستیابی به آن است. ما نیک می دانیم که سودجویانی هستند که ترکیبات دیگر را به نام عسل و چه بسا با قیمت نازل تقدیم می کنند. نکته مهم در خرید عسل، خرید عسل از زنبوردار است. لطفا عسل را از زنبوردار با تجربه و خوش نام خرید کنید.
ویژگی های عسل آویشن
🔸ساکارز زیر 3
🔸 رطوبت 14 تا 20 درصد
🔸 کهربایی تا قرمز یا قهوی ای
🔸 زمان گلدهی دو تا سه بار در سال
🔸 مدت زمان گلدهی 3 تا 5 هفته
آویشن در فرهنگ ایرانی
در زبان گزی (گزبُرخوار) به «آویشن»، «اوشنوم» و در زبان کردی کرمانشاهی «هه زوه» و در سایر مناطق کردنشین به آن «آنخ» یا «اَزوِه» یا «هه زوه» گفته میشود و در زبان ترکی به «کهلیک اوتو» و در زبان لری به خصوص در مناطق بختیاری به این گیاه «اوشوم» و (اِزبوئه) گفته میشود. در زبان مردم رودبار استان گیلان به آن، «پلنگ مشک» میگویند و طعم دهنده اصلی غذایی به نام شامی رودباری است. یکی از گونههای این گیاه که در مناطق کوهستانی شمال خراسان به وفور یافت میشود به زبان کرمانجی «آنخ» نام دارد.
گونههای مختلفی از آویشنیان در کوهستانهای ایران میروید. در کتب طب سنتی فارسی با نام «حاشا»، «اوشن» و «صعتر الحمیر» نام برده شدهاست. در ایران گونههای مختلف با اسامی محلی متفاوتی شناخته میشوند از جمله در همدان «آزربه»، در اطراف تهران «آویشن یا آویشم»، در طالقان «زروه»، در زبان کردی به آن «جعتری»، «آنوخ» یا «اَزوِه» میگویند، و در مناطق ترکنشین «کهلیک اوتی» یا «کاکله اوتی»، و در سایر مناطق «صعتر»، «زعتر»، «اوشن»، «اشمه کوهی»، «سی سنبر» و «سوسنبر» نامیده میشود.
مشخصات ظاهری آویشن
گیاه آویشن دارای ساختار بوتهای، ساقه مستقیم چوبی یا علفی و پرشاخه است که ارتفاع آن به 10 تا 30 سانتیمتر و در برخی گونهها تا 40 سانتیمتر میرسد. برگهای این گیاه معطر، تا حدودی همیشه سبز، تقریباً بدون دمبرگ یا دارای دمبرگ بسیار کوتاه است. برگهای آویشن بیضی شکل و بسیار کوچک است. طعم برگها تند و تیز است. گلهای این گیاه معمولاً به رنگهای ارغوانی کمرنگ یا سفید و به شکل لولهای، دو لبه، صمغی و بسیار کوچک هستند.
عسل آویشن
عسل آویشن از بسیاری از گونه های آویشن ( Thymus spp) تولید می شود. اما از حدود 350 گونه مختلف، گونه های قابل توجه تولید عسل عبارتند از: آویشن وحشی ( T. Capitatus)، آویشن باغی ( T. Vularis)، و مادر آویشن ( T. Serpyllum). آویشن عضوی از خانواده نعناع های شهد ساز، Lamiaceae، منبع دیگر عسل های خوش طعم مانند نعناع ، مریم گلی، پونه کوهی و اسطوخودوس است. آویشن وحشی در مناطق خشک و صخرهای مدیترانه یافت میشود، اما برای اسانس آن نیز کشت میشود (ایران، اسپانیا، فرانسه، سوئیس).
این عسل که از نظر تاریخی به عنوان عسل Hymettus از آتیکا در نزدیکی کوه Hymettus یونان و عسل Hyblaean از کوه های Iblei (Hyblaean) سیسیل شناخته می شود، هنوز در هر دو کشور تولید می شود. ساردینیا و کورس یک نسخه منحصر به فرد از عسل را از آویشن زیره سیاه تولید می کنند . آویشن در بسیاری از کشورهای اطراف دریای مدیترانه (جنوب اروپا، مالت، کرواسی، آفریقای شمالی، خاورمیانه و ایران) یافت میشود.
رنگ عسل آویشنرنگ این عسل متاثر از رنگ گل های غالب منطقه است. همانطور که می دانید معمولا در هر منطقه ای تنوعی از گل های مختلف وجود دارد و لیکن به طور معمول رنگ این کهربایی روشن تا کهربایی و زمانی که متبلور می شود بژ تا قهوه ای می شود. این عسل در ارتفاعات گلستان به سمت استان سمنان به رنگ قرمز نیز ممکن است گرایش داشته باشد. عسل یونانی که بیشتر آن از گونه وحشی آویشن ساخته می شود دارای رنگ کهربایی تیره تری است. البته به مرور زمان رنگ تمام عسل ها تیره تر می شود. سرعت رس بستن( کریستاله یا تبلور) عسل آویشنعسل آویشن سرعت متوسطی دارد و بعد از چند ماه از برداشت عسل به بلورهایی با اندازه متوسط تبدیل می شود. رنگ آن نیز تغییر می کند و شفاف تر می شود. زرد کهربایی روشن برای گونه های روشن تر و رنگ تیره تر قهوه ای برای گونه های تیره تر پدید می آید. طعم عسل آویشنعسل آویشن یک عسل بسیار قوی و بسیار معطر با طعم صمغی، گیاهی و دارای رایحه شدیدی است و شیرینی متوسط با طعم و مزه ای ماندگار و یاد آور میوه های استوایی دارد. بوهای دیگری نیز برای آن (مخصوصا عسل ایتالیایی) تشخیص داده شده است مانند بوی میخک و فلفل . در کل می توان گفت طعم آن غلیظ، شدید، عجیب و خاص است. زمان برداشت عسلمعمولا زمان برداشت عسل آویشن پس از رسیدن عسل از اوایل تیرماه تا اواخر مرداد ماه بوده و البته در برخی نقاط کشور ممکن است اویل پاییز نیز برداشت عسل با توجه به گل دهی دو تا سه بار در سال گیاه آویشن قابل برنامه ریزی باشد. |
خواص گیاه آویشن
از آویشن در صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی استفاده متنوعی میشود. در بازار به صورت برگ خشک شده، روغن یا اسانس و عرق موجود است. از برگ خشک آویشن علاوه بر دمنوش به عنوان طعم دهنده انواع گوشت، سالاد، لبنیات و ادویه خورشها استفاده میشود. روغن آویشن دارای خواصی نظیر ضداسپاسم، بادشکن، ضد قارچ، ضد عفونی کننده، ضد کرم، ضد رماتیسم و خلطآور است. اسانس آویشن از جمله ده اسانس معروف است که دارای خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و آنتیاکسیدانی است. از عرق تند و تیز آویشن برای درمان دل درد، اسهال، سرماخوردگی و مسمومیت استفاده میشود.
خواص عسل آویشن
استفاده از داروهای شیمیایی با مشکلات متعددی از جمله مقاومت چند دارویی و عوارض جانبی همراه است که ما را بر آن می دارد تا به جایگزین های دیگری مانند محصولات طبیعی برای کاهش عوارض جانبی اجتناب ناپذیر فکر کنیم . انسان از گیاهان و مشتقات متعدد آن به عنوان درمان انواع بیماری ها استفاده کرده است . در سالهای اخیر، عسل به دلیل مبارزه مؤثر با این مشکلات داروهای شیمی درمانی، مورد توجه محققان قرار گرفته است. عسل حاوی ترکیبات مختلفی از جمله قندها، اسیدهای آلی ، اسیدهای آمینه، ترکیبات فنلی ، ویتامین ها و مواد معدنی است .
عسل قدرت خود را در چندین خواص درمانی از جمله تحریک ایمنی، ضد باکتری، ضد التهاب، التیام زخم، ضد زخم ، ضد دیابت ، ضد سرطان، ضد ویروسی و ضد قارچی ثابت کرده است. سطح تری گلیسیرید، لیپوپروتئین با چگالی بسیار کم (VLDL) و فشار خون سیستولیک را در حیوانات آزمایشگاهی کاهش می دهد. کاهش علائم دیسترس تنفسی حاد با مصرف روزانه عسل مشاهده شده است. عسل آویشن یکی از عسل های مطرح در زیست کره است که مشکلات بشر را تا حدودی رفع کرده است که به صورت خلاصه فواید عسل آویشن ذکر می شود.
تقویت سیستم ایمنی و آنتی اکسیدانی
یکی از خواص مهم عسل آویشن، بالا بودن ترکیبات پلی فنلی آنتی اکسیدان است. معمولا در نتیجه فعالیت های مختلف بدن و همچنین برخی ترکیبات از جمله هوای آلوده و شرایط زیست محیطی، سموم، فست فودها و ... باعث تولید ترکیبات اکسیدانی از جمله رادیکال های آزاد مضر در بدن می شود. این ترکیبات به بدن و سلول های بدن آسیب وارد کرده و بیماری های مختلف و چه بسا ناشناخته ای را در بدن ما ایجاد می کنند.
عسل آویشن با ترکیباتی آنتی اکسیدانی می تواند اثرات سوء این ترکیبات را در بدن خنثی و یا کم اثر نماید. البته این عسل خواص ایمنی بخشی در بدن داراست. برای مثال با افزایش سلول های سرباز در مبارزه با میکروب ها ( گلبول های سفید) در افزایش سطح ایمنی بدن موثر است. البته سیستم ایمنی یک سیستم پیچیده و متاثر از فعالیت ژن های مختلف است که علاقمندان می توانند به مقالات تخصصی مراجعه نمایند.
عسل آویشن دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی مثل ترکیبات فلاونوئیدی و هم چنین کاروتنوئیدی است که در برابر ترکیبات اکسایشی ( نیتریک اکساید یا اکسیژن فعال) از سلول های بدن محافظت کرده و همچنین تراز آمادگی بدن را در مقابله با سرطانی شدن سلول های بدن افزایش داده و به درمان سرطان کمک می کند.
فعالیت قوی ضد باکتریایی
عسل آویشن متاثر از گیاه به دست آمده دارای خواص ضدباکتریایی و ضدعفونت خوبی است و pH آن و مقدار رطوبت کم آن است که هر دو آنها باعث کاهش باکتری و عفونت می شوند. عسل آویشن و دیگر عسل ها برای بهبود عفونت های پوستی، زخم ها، بریدگی ها و همچنین سوختگی های سخت و همچنین پای دیابتی می تواند بسیار موثر باشد. البته همیشه با پزشک در موارد پزشکی مشورت کنید.
کاهنده آلرژی
آلرژی یکی از مشکلات بسیاری از افراد است. معمولا داروهای ضد آلرژی خواب آور و سنگین کننده بدن هستند. به صورتی که فرد ممکن است از فعالیت های عادی روزمره خود بازمانده و مشکلاتی را در خواب و فعالیت بیمار ایجاد نماید. عسل آویشن دارای ترکیب کوئرستین است که در مقابله با حساسیت موثر است. و از سوی دیگر عوارض داروهای ضد آلرژی را ندارد. این عسل در مواجهه با آلرژی های بهاره و یا مواد خوراکی موثر بوده و در تثیبت غشای سلولی سلول های خونی و گلبولهای سفید موثر است. این عسل همانند عسل های جنگلی فرکانس و شدت پاسخ های آلرژیک را کاهش می دهد.
کمک به درمان گلودرد، بهبود سرفه و بیماری های تنفسی
شاید یکی از مهمترین خواص عسل آویشن کمک به درمان و بهبود بیماری های تنفسی از جمله سرماخوردگی، گلو درد و کووید-19 باشد. تحربیات شخصی، مشتریان و همکاران در مواجهه با بیماری های تنفسی و اثر آن بر سرماخوردگی، سرفه در کووید 19 مشهود و مورد تاکید است. عسل آویشن به عبارت عامیانه باعث نرم شدن سینه شده و در صورت ترکیب با لیمو در چای ولرم می تواند بسیار موثر واقع شده و به شما در روند درمان بیماری کمک کند. اگر دچار سرفه یا سکسکه ناشی از کرونا ویروس شده اید، یک قاشق عسل آویشن را بر روی انتهای زبان بگذارید.
این عسل به همراه عسل زعفران در این زمینه بسیار موثر است (تجربه شخصی). شاید حبس نفس، گذاشتن یک قاشق شکر بر روی زبان شاید موثر باشد و لیکن خم شدن به صورت رکوع (90 درجه) و حبس دم موثر است و لیکن شربت آب عسل آویشن یا عسل زعفران واقعا به شما کمک می کند. در بیماری تنفسی گلودرد یا کووید-19 این عسل به دلیل ویسکوزیته و خاصیت کش سانی آن بر سوزش گلو نیز موثر است.
منبع ویتامین و مواد مغذی
معمولا عسل آویشن با مقدار کربوهیدارت طبیعی زیاد و مقدار کم ویتامین، مواد معدنی، آمنینو اسید ها و دیگر مواد مغذی برای بدن مانند موم عسل یک مکمل غذایی عالی برای سلامتی می باشد. بعضی از مواد مغذی عسل شامل ویتامین c، پتاسیم، کلسیم، سدیم و مقدارکمی منیزم، مس، آهن و روی می باشد.
ترکیبی انرژی زا
عسل آویشن یک ماده مقوی برای میزان نگه داشتن سطح انرژی، مقابله با خستگی و بازگشت اشتها می باشد. کربوهیدرات با قابلیت هضم بالا و طبیعی از منشاء شهد گل گیاه آویشن شمار را سرحال و سرزنده می کند. البته عسل ها با افزایش خون سازی در بدن سطح انتقال اکسیژن را در بدن افزایش داده و سرحالی را بیشتر می کنند.
طرز تهیه دمنوش معجزهگر آویشن و عسل
در صورت داشتن عسل آویشن تنها کافی است مقدار کمی از عسل را در آب مخلوط کرده و از آن نوش جان کنید. دیگر نیازی به مراحل زیر نیست. و لیکن اگر به عسل آویشن دسترسی نداشتید می توانید از سایر عسل ها استفاده کنید. و از مزایای این دمنوش بهره مند شوید.
ترکیب عسل و آویشن دارای خواص بیشماری است. عسل و آویشن در درجه اول به سلامت سیستم گوارشی و تنفسی ما کمک میکند. خواص آنتیاکسیدانی قوی، آنتیبیوتیک طبیعی، خلطآور و ضد سرفه این دمنوش ثابت شده است. دمنوش عسل و آویشن برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوره بیماریهایی نظیر سرماخوردگی، آنفولانزا و کرونا بسیار توصیه میشود. تهیه این دمنوش بسیار آسان است.
• برای تهیه دمنوش آویشن و عسل مخصوص چهار نفر به 4 قاشق غذاخوری برگ تازه یا خشکشده آویشن، 4 لیوان متوسط آب جوش و چهار قاشق چایخوری عسل نیاز دارید.
• ابتدا اجازه دهید آب کاملاً جوش آید.
• درون یک قوری 4 قاشق برگ آویشن تازه یا خشکشده بریزید.
• سپس آب جوشیده را به آویشنهای خشک شده درون قوری اضافه کنید.
• قوری را روی حرارت بخاری گرمایشی، اجاق شمعی یا زیر نور آفتاب قرار دهید تا به مدت 20 دقیقه دم بکشد.
• در آخر پس از ریختن دمنوش در لیوان اجازه بدهید کمی خنک شود؛ سپس یک قاشق عسل را در دمنوش حل کنید.
نکته مهم: عسل را در آب جوش یا گرم نریزید. با این کار ترکیبات عسل عوض شده و دیگر خاصیت درمانی عسل را از دست خواهید داد.
منابع:
فرهنگ های دارویی ایران | Science Direct | https://www.iribnews.ir
شیت داده
- خواص درمانی
- بهبود سرماخوردگی
تقویت بنیه جسمی
تقویت سیستم ایمنی
درمان آلرژی
رفع گلو درد و کاهش سرفه
موثر در درمان سرطان
کمک به درمان آسم
کمک به درمان سوختگی یا زخم ها
- محل تولید
- ارتفاعات گلستان و سمنان
استان مازندران
- گرید
- بسیار خوب (+A)
یک نظر بدهید